Yeni Ziraat Fakültesi Bina İnşaatının Temel ve Alt Yapı Kısmı Tamamlandı.
Ekim 2013'te sözleşmesi imzalanan ve Mart 2014'te inşaatına başlanan Ziraat Fakültesi Binasının tüm temel ve alt yapı imalatları sona ererek inşaatın yapım işlemlerine ara verilmeden devam edilmektedir.
2016-2017 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanan bina, toplamda 13 milyon 502 bin TL'ye mal olacak olup Ziraat alanında bugüne kadar yapılmış fakülteler arasında öne çıkması planlanmaktadır.
4900 m2'lik bir alan üzerine inşa edilen modern binası, mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle, öğrencilerin ilgisini çekebilecek ve onlara en üst düzey eğitimi en uygun ortamda verebilmek adına dizayn edilmiş Ziraat Fakültesi binası, toplamda 13.500 m2'lik bir kapalı alana sahip olacaktır. 
Aralık 2015'te yapımı tamamlanması düşünülen bina 3 ayrı bölümden oluşmakta olup; öğrenci bloğu 3 kat, giriş bloğu 3 kat ve akademisyen ve idari bloğu ise 4 kat olarak planlanmıştır. İçerisinde 200 m2 kapalı alanda 204 kişilik bir konferans salonu, 90 m2'lik alanda 63 kişilik bir seminer salonu, 25 adet derslik, 20 bölüm laboratuarı, 104 akademisyen ve idari personel odası, 2 stüdyo, 2 atölye, 400 m2'lik kütüphane ve fakülte öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılayabilecek kantini bulunacak olan Ziraat Fakültesi binasının ayrıca arka kısmında 70 araçlık bir otopark yer alacaktır. 
Temel altının güçlendirilmesinde 80 cm Radye temel üzerine 17 m boyunda 1 m çapında her biri 300 ton yük taşıma kapasitesine sahip 254 fore kazık kullanılan binanın, bugüne kadar tüm temel altyapı işlemlerinden beton işleri, temel yalıtımları, kalıp işleri, dolgu işleri, betonarme demir işleri bitirilerek birinci kat direk imalatları yapılmış ve binanın %30'luk kısmı sona ermiştir. 
Subasman altı işlemlerinin bitirilerek subasman üstü işlemlere geçildiği çağdaş ve modern bir bina olarak tasarlanan Ziraat Fakültesi binasının yıl sonuna kadar %60'lık bölümünün tamamlanması planlanmaktadır.  
Gerçekleşen inşaat çalışmasıyla ilgili bilgi aktaran Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şu ifadelere yer verdi:
"Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası alanda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girme gayreti içerisinde güçlü akademik kadrosu, öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam etmekte olup bunlara paralel olarak fiziksel gelişimini de tüm hızıyla sürdürmektedir. Merkez kampüs alanımızda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarımızdan bir yenisi de 2015'in Aralık ayına kadar yetiştirilmesi planlanan Yeni Ziraat Fakülte Binasının inşaatıdır. Gerçekleştirilen diğer çalışmalarla birlikte kampüs alanımız hem modern ve çağdaş yapısıyla dikkat çekmekte hem de öğrenciler için bir cazibe merkezi haline gelmektedir.  
Üniversitemizin geleceğini inşa etmek üzere çıktığımız yolda bilgili ve tecrübeli çalışanlarımızla birlikte her geçen gün daha da üretmekte, ürettiklerimizi de toplum yararına sunarak hem Ordu ilinin hem de bilim dünyasının fayda sağlayabileceği şekilde geliştirmeye devam etmekteyiz. Dolayısıyla ileriyi görebilmek adına bugün yaptıklarımızın üzerine yarın bir yenisini daha koyarsak başarıyı hep birlikte yakalayabiliriz inancındayım."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi