Türkiye’de yeraltı çöp konteyner sistemini ilk uygulayan belediyelerin başında gelen Ünye Belediyesi uyguladığı modern atık toplama sistemi ile örnek belediyelerden biri olmaya devam ediyor.

Kent Genelinde Sayı 123’e Yükseldi

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla kent genelinde hali hazırda 114 adet bulunan yeraltı çöp konteyner sistemine, son olarak Atatürk mahallesine 6, Çamurlu mahallesine 1 ve Kaledere mahallesine 2 adet olmak üzere 8 adet daha yerleştirilerek toplam sayı 123’e yükseltildi.

Sistem Hem Daha Hijyenik, Hem Daha Verimli

Yeraltı çöp konteyner sistemi kullanım ömrü ve verimliliği açısından oldukça fayda sağlayan bir uygulama. Yeraltına kazılan alana monte edilen sistem, 5 metreküplük yapısı ile çok daha fazla atığın tek seferde bertaraf edilmesini sağlıyor.

El Değmeden Tam Otomasyon Sistem

Yeraltı çöp konteyner sistemi hijyenik yapısının yanı sıra atık bertaraf konusunda da yeni bir bakış açısı sağlıyor. Hem görüntü hem de çevre kirliliğinin önüne geçen sistemin bertaraf süreci de modern araçlarla gerçekleştiriliyor. Tam otomatik vinç sistemi ile sadece bir kişinin yönetiminde kumanda sistemi ile kaldırılarak araç içerisine alınan yeraltı çöp konteyner sistemi, zaman açısından da tasarruf sağlıyor.

Düzenli Dezenfekte Ediliyor

Ünye Belediyesi tarafından çöp konteynerleri, hem yeraltı, hem yerüstü, hem de galvaniz olmak üzere düzenli olarak dezenfekte edilerek hijyen açısından da gerekli bakımların yapılmasını sağlıyor.

Yeraltı Konteynerlerin Yanında 98 Adet Yer Üstü Konteyner Sistemi de Hizmet Veriyor

Yeraltı çöp konteyner sisteminin yanı sıra kent genelinde ayrıca yine modern bir görünüme sahip kullanıcı dostu yer üstü çöp konteynerleri de halkın hizmetinde. Ünye genelinde hali hazırda 98 adet yer üstü çöp konteyner sistemi bulunuyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi