Basın İlan Kurumu ve İş Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde Ankara’da imzalanan protokol kapsamında yerel medyaya yönelik üretilecek faaliyetler ile ilgili olarak Ordu’da yerel gazetelere yönelik yapılması muhtemel projeler ile ilgili Kurum yetkilileri bir araya geldi.

İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak,  Basın İlan Kurumu Müdürü Murat Yürekli ve kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda alınan karar doğrultusunda; 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında düzenlenecek projelerde gazeteler için belirlenmiş kontenjanların kullanılması sağlanacak. Yine Protokol çerçevesinde gazetelerde nitelikli istihdamın artırılması noktasında mesleki eğitim çalışmaları düzenlenecek. Bu çerçevede iki kurum işbirliği ile  Sayfa Tasarımı  Eğitimi başta olmak üzere diğer teknik eğitim projeleri uygulamaya sokulacak.

İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, geçtiğimiz günlerde genel müdürlükler bazında yapılan protokol ün temel amacının yerel basına destek olduğunu  ifade ederek , ”Biz de Ordu’daki kurum temsilcileri olarak yerel basınımızın gelişmesi adına elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Hâlihazırda Aktif İş Gücü Hizmetleri programından istifade eden medya gruplarımız bulunuyor. Bunu daha da yaygınlaştıracağız ”dedi.

Basın İlan Kurumu Müdürü Murat Yürekli ise, Yerel gazetelerin önemli bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek ,”Gazetelerimiz tamamen kamu yararına hizmet ediyor.  Basın İlan Kurumu aracılığı ile aldığı destek elbette önem arz ediyor. Ancak diğer kurumlarımızın da sağlayacağı destek  çok anlamlı olacaktır. Bu çerçevede İş Kurumu ile Kurumumuz arasında imzalanan protokol bu açıdan çok önemli bir kilometre taşıdır” dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi