Geçtiğimiz yıl 100 Bin ücretsiz ceviz fidanını toprakla buluşturan Altınordu Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda bu sene de üreticilere 100 Bin ceviz fidanı daha dağıtıyor.

Altınordu Belediyesi yeşil merkezli projeleri ile hem milli ağaçlandırma kampanyasına hem de yeşil kalkınma hamlesine doğrudan katkı sağlamaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü uhdesinde yürütülen proje ile bölgenin iklim ve coğrafi koşullarına en uygun türlerden seçilen fernor, Chandler, frenquette ve fernette ceviz fidanları üreticilere mahalle mahalle ekipler tarafından teslim ediliyor. Ekipler tarafından üreticilere uygulamalı olarak dikim ve budama yöntemleri hakkında bilgiler de veriliyor.

 “Hedefimiz çevresel sürdürülebilirlik”

Tüm çalışmalarının merkezinde yeşil kalkınma olduğunu belirten Başkan Aşkı Tören, “Hayata geçirdiğimiz projelerle şehirde hem tarımsal üretimin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi hem de paylaşılan ve kalıcı bir refah düzeyine ulaşılması için üreticilere her alanda desteklerimiz devam ediyor” dedi.

Çevresel sürdürülebilirliğin önemine değinen Başkan Tören, “çevresel sürdürülebilirlik, sürdürülebilir üretim ve sürdürülebilir kalkınma temel felsefemizi oluşturmaktadır. Geçtiğimiz yıl 100 bin ceviz fidanını üreticilerimize dağıtmıştık. Proje geri dönüşleri ve aldığımız yoğun talep doğrultusunda bu sene 100 Bin ücretsiz ceviz fidanı daha üreticilerimize dağıtıyoruz. Ekiplerimiz mahalle mahalle ceviz fidanı dağıtımlarını sürdürüyor. Öteden beri yapmaya gayret ettiğimiz şey, kalkınırken korunan şehir ilkesiyle çevre ile uyumlu bir metotla şehrimizin üretimden gelen gücünü ortaya çıkarmaktır” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi