Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çevre hassasiyeti doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetlerle, yeşil bir kent oluşturmak ve gelecek nesillere değerli bir miras bırakmak için il genelinde ağaç ve çiçek dikimlerinin yanı yeni yeşil alan çalışmalarında önemli çalışmalara imza atıldı. Başkan Güler’in göreve geldiği günden itibaren Ordu genelinde şehir estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de ilçelerin güzelliğine güzellik kattı.

Bu kapsamda birçok ilçede çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi 4 yılda 2 milyon 295 bin 75 adet ağaç, çiçek ve çeşitli türde bitkiyi toprakla buluşturdu. Şehri adeta botanik bahçeye dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, yeni parklar ve yeşil alanlar da inşa etmeyi ihmal etmedi. Birçok ilçeye 4 yılda 356 bin 138 metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı.

Yeni ağaç ve çiçekler diken ve yeşil alan sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi mevcut alanların da bakım onarımlarını elden bırakmadı. Ekipler, hali hazırda bulunan 1 milyon 532 bin 959 metrekarelik yeşil alanda ise çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi