Ordu’da yılan hikayesine dönen Ordu 19 Eylül Stadyumu geleceği hakkında gayriresmi olarak yine yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Özelikle Yeni Ordu Stadyumu’nun açılışının ardından yıkılacağı söylentileri artan Ordu 19 Eylül Stadyumu için son olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Millet Bahçesi konusunda onay verdiği öğrenildi.

Dört kez veda maçı oynanıp yıkılmayı bekleyen ancak yıkılmayan Ordu 19 Eylül Stadyumu hakkında Ağustos ayının son günlerinde yıkım çalışmaları resmen başlamış ve aydınlatma direkleri sökülmüştü. Bu yıkım çalışmalarının ardından ise stadyumda hak sahibi olan Gönül ailesinin açtığı dava neticelenirken, Ordu 19 Eylül Stadının üzerinde bulunduğu Selimiye Mahallesi 326 ada, 36 parsel sayılı taşınmazın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devrine ilişkin işleme açılan davada Ordu İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar ile stadın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devri Mahkemece durdurulmuştu.

Gönül Ailesi Avukatı Sadi Kayabaşı, davalar sona ermeden ve mülkiyet sorunu çözülmeden yapılacak olan her tasarrufa karşı çıkacaklarını, 1945 yılından beri devam eden hukuk mücadelesine devam edeceklerini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil her türlü hukuki yolu sonuna kadar kullanacaklarını ifade ederek hak aramaktan vazgeçmeyeceklerini beyan etmişlerdi ancak AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun yaptığı açıklama ile birlikte bu davanın yeniden gündeme geleceği öğrenildi.

Ordu 19 Eylül Stadyumu tapusunun kendilerine ait olduğunu iddia eden Gönül ailesi sürecin başında mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, stadyumun tapu kaydına tedbir konulmasına karar vermişti. 5 yıldır devam eden süreçte Ordu 19 Eylül Stadı'nın yerine Millet Bahçesi Projesi yapılması düşünülüyor. Mahkeme süreci bitmeden bu projeye başlanması beklenmiyor.

SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM

Editör: Haber Merkezi