CHP Parti Meclisi üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız AKP'nin emeklileri devlet yardımına muhtaç ettiğini söyledi.

Emekli Sen Ordu temsilciliği açıldı. Açılışa katılan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "AKP Hükümeti emeklilerin aylıklarını çok düşük tutarak onlarca yıllık emeklilerin emeklerinin karşılığını vermemekte emeklileri devletin sosyal yardımlarına muhtaç bırakmaktadır. Fırsatçı AKP devlet yardımlarını AKP yardımı gibi göstererek emeklilerden oy devşirmeye çalışmaktadır" dedi.

Yıldız, iktidar olduklarında emekliler için intibak yasası hemen çıkarılacağını, hastalık katkı payının kaldırılacağını, emeklilere dini bayramlarda 2 ikramiye verileceğini, çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacağını ve ayrıca en düşük emekli aylığının CHP iktidarında 1400 TL olacağını söyledi. Yıldız, "Söz veriyoruz; CHP iktidarında üreten ve emek veren karşılığını hakkı ile alacak. Emekliler de onlarca emeklerinin karşılığını hakkı ile alacak kimseye muhtaç olmayacak. Sosyal yardımlar ise çocuklar, öğrenciler, engelliler, emekli olmayan yaşlılar gibi muhtaç sahiplerine insan onuru ve sosyal devletin gereklerine uygun şekilde yapılacaktır" dedi.  

Yoğun katılım

Emekli sen ordu temsilciliği yoğun kalabalık ve katılımla açıldı. Açılışa başta CHP Parti Meclisi üyesi ve ordu milletvekili İdris yıldız olmak üzere, eski milletvekili ve Ordu Belediye Başkanı Kazım Türkmen, yine eski Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Eski İl Başkanı Milletvekili Aday Adayı Osman Güngör, CHP İl Başkanı Cemil Cebeci, çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yine çok sayıda davetlinin katıldığı açılışa Emekli-sen genel başkanı Veli Baysülen’de katıldı.

  Aşılışta Oktay Tercan'ın sunumundan sonra il temsilcisi Emekli Öğretmen Galip Çelebi de bir konuşma yaptı. Çelebi yaptığı konuşmasında: "Sendikamız Emekli Sen 1995 yılında kurulmuş, 65 şube ve 35 ilçe temsilcilikleri, 100 binin üzerinde üye tabanı ile mücadelesini sürdüren en büyük örgütümüzdür. Karadeniz bölgesinde Ordu ili hariç diğer illerde bizden önce kurulmuş faaliyetini çeşitli etkinlik ve eylemleri içinde sürdürmektedir. Bölgenizde bu boşluğu doldurmak için, bizlere görev verilmiş, kısa zaman içinde çalışmaları yapılarak bugün sendikamızın açılışının siz yürekli, demokrasi özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen emekli dostlarımız ve konuklarımızla bir arada olmaktan gurur duyuyorum. İlimiz genelinde bulunan 171 bin emekli kardeşlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Yaşamı tüketen değil üreten olmak için, çocuklarımıza ve torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için, reçetelerimizden alınan katkı payını kaldırmak için vurguna, soyguna, talana ve hırsızlığa karşı koymak için tüm emeklilerimize hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemize destek vermeye ve sendikamıza üye olmaya çağırıyorum" dedi.

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de Türkiye de emeklilerin sorunlarını anlatarak "Sorunlarımız çok. Ancak bu sorunlar bizlerin mücadele azmini asla yıldırmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisi CHP’nin genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik ve taleplerimizi 12 madde halinde kendilerine ilettik" dedi.

Ordu Yorum/Hasan ÖZATA

Editör: Haber Merkezi