Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 13. kuruluş yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Milletimizin hayır duasıyla yola çıkıp, Yeni Türkiye'nin ilk adımını atan Milletin Partisi AK Parti'nin 13 yaşını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” diyen Başkan Yılmaz, “Halkımızdan aldığımız vekaletle, Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'Durmak yok, yola devam' düsturuyla gece gündüz demeden ilimize, halkımıza daha fazla hizmet götürebilmenin arayışı içerisinde olduk” dedi.

İSTİKAMETİMİZİ HALK ÇİZDİ

AK Parti'nin istikametini her zaman halkın çizdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “AK Parti olarak, siyaset yolculuğumuza başladığımız günden bu yana, milletimizin gösterdiği istikamette yolumuza devam ettik ve çıktığımız bu yolda attığımız tüm adımları halkımızın tercihlerine göre şekillendirdik. AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı ile başlayan Yeni Türkiye’yi inşa süreci, Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte en parlak dönemine ulaşmıştır. AK Parti iktidarında Türkiye'de çok büyük yatırımlar yapılmıştır” diye konuştu.

12 YILDA 9 KATRİLYON YATIRIM

AK Parti iktidarında Ordu iline Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “12 yıllık AK Parti iktidarında Ordu'ya, tam 9 katrilyon yatırım yapıldı. Ulaştırma ve haberleşmede 2 katrilyon, tarım ve hayvancılıkta 2 katrilyon, eğitimde 615 trilyon, orman ve su işlerinde 632 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 585 trilyon, sağlıkta 243 trilyon yatırım yapıldı. Yine Ordu'ya 600 yataklı bir şehir hastanesi yapılıyor. Yapılacak hastane şu anda ihale sürecinde. Neticelenir neticelenmez yapımına başlanacak. Ayrıca 300’er yataklı Fatsa ve Ünye Devlet Hastaneleri’nin yapımı devam ediyor. Dünyada sadece üç tane olan denizin üstünde hava limanının dördüncüsü de inşallah AK Parti iktidarı tarafından Ordu-Giresun illerine yapılıyor. Ordu-Giresun Havaalanımızın yapımı da hızla devam ediyor. 3 milyon yolcu kapasiteli, havalimanının maliyeti, 290 trilyon lira. Karadeniz-Akdeniz Yolunun yapım çalışmaları sürüyor. Ordu’yu Sivas üzerinden Hatay ve İskenderun’a bağlıyor. Yani Karadeniz’le Akdeniz’i birbirine bağlıyoruz. Tam 144 yıl önce Sultan Abdülhamit Han’ın projelendirdiği Karadeniz-Akdeniz Yolunun toplam uzunluğu 600 kilometre. AK Parti iktidarından önce Ordu'da duble yol miktarı 50 kilometreydi. AK Parti olarak 12 yılda 74 kilometre duble yol yaptık. Böylece Ordu’nun toplam bölünmüş yol miktarı 124 kilometreye çıktı. Ordu-Giresun Yine havalimanına yakın bir bölgede toplam 61 dönüm alan üzerine bir çikolata park kuruyoruz. Kabadüz ilçesi sınırları içerisindeki Çambaşı Yaylası’nda yaptığımız Çambaşı Kayak Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Yine Ordu'ya Karadeniz'de bir ilk olan, Botanik Bahçesi’ni kuruyoruz. Botanik bahçesinde 1650 değişik türde bitki olacak. Ayrıca AK Parti iktidarında ilçemize yapılan irili ufaklı bir çok proje vardır. Bizlerde bu yatırımlarla birlikte Hükümet-Belediye işbirliğini en üst seviyede tutarak Ordu'ya hizmet edeceğiz.

Bu kapsamda, AK Parti’yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımız olmasını sağlayan Genel Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyor, Partimizin 13. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum"Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi