Yaşanan deprem felaketi nedeniyle spor faaliyetlerine ara verilen Türkiye'de spor kulüpleri depremzedelere yardım çalışmalarını sürdürürken, yardım maçları ile birlikte futbolseverler de bu amaca ortak olmaya devam ediyor. Spor Toto 1.Lig ekibi Yılport Samsunspor ile depremzedelere yardım maçında TFF 3.Lig ekibi 52 Orduspor Futbol Kulübü'nü Samsun'da konuk etti.


Ev sahibi Yılport Samsunspor sahaya Aykut Özer, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Elano Lorenzo Yegen, Cihan Kahraman, Enes Albak, Moussa Guel, Osman Çelik, Ali Ülgen, Moryke Fofana ve Tomane Mendes ilk 11 ile çıkarken, 52 Orsuspor Futbol Kulübü ise Taha Ayan, Erhan Karayer, Yalçın Kaya, Nazmi Candoğan, Abdullah Sezgin, Sergen İlhan, Sefa Küpeli, İrfan Başaran, Nazmi Candoğan, Yusuf Mert Tunç ve Gökhan Erdöl ile sahaya çıktı. Maç boyunca üstün olan taraf olan Yılport Samsunspor, 36. dakikada Moussa Guel, 41. dakikada Enes Albak, 65. dakikada Emre Demir, 89. dakikada Ali Kaan Güneren ve 90+2. dakikada Douglas Tanque golleriyle maçı 5-0 kazandı.

19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan dostluk ya yardım maçınının başında iki takım birlikte poz verirken, tribünler ise maç boyunca depremden etkilenen iller lehine tezahürat yaptı. Karşılaşmada görev alan 300’e yakın güvenlik görevlisi para almadan gönüllü olarak müsabakada görev yaparken, 5 bine yakın satılan normal ve sanal biletten elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.

Samet Karadağ

Editör: Haber Merkezi