Dövizdeki dalgaların krizin boyutunu da gösterdiğini belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Kaya, “İktidarın uyguladığı ekonomi politikası iflas etti. Her gün halk daha fazla yoksullaşıyor. TL’nin değer kaybetmesinin hızı durdurulamadı. Şimdi TL küçük de olsa değer kazanması bir şey değiştirmiyor. Bu uygulamalarla TL değer kaybetmeye devam edecek.” dedi.

Destek, parası olana

TL’nin değer kaybetmesi üzerine uygulamaya konulan bankaya yatırılan paranın kur farkının devlet tarafından ödenmesini de eleştiren Kaya, “Dövizi olanları koruyan bu uygulamadan işçi ve emekçilerin bir avantajı yok. Kur farkı gerekçe gösterilerek yapılan zamlar geri alınacak mı? İşçi ve emekçilerin alım gücü düştü, emeklilere, memurlara nasıl bir artış yapılacak? Üretici köylülerin kullandığı gübre ve ilaçlardaki zamlar geri alınacak mı? İktidarın uyguladığı ekonomik politika sınıf çelişkisini bir kez daha gösterdi. Sermayeye olanaklar tanınırken işçi, emekçi, üretici köylü ve emekliler göz ardı ediliyor. Asıl olan, işçi ve emekçilerin yoksullaşmasını önlemektir.” dedi.

Hazineden ödeme yeni vergi demektir

Bütçe görüşmelerinde kaynak aktırılmayan bu uygulama için ek vergiler gündeme geleceğini söyleyen Kaya, “İktidar dövizdeki kur farkını ödemeyi garanti ediyor. Bütçede buna yönelik kaynak ayrılmadı. O zaman iki seçenek kalıyor. Biri ek vergiler, diğeri de eğitimden, sağlıktan yani tüm kamu hizmetlerinden kısıntı yapmaktır. Bu iki seçenek de halkın daha fazla yoksullaşmasına neden olacaktır. Motorlu taşıtlara, çevre temizlik ve emlak vergilerine yapılan zamlardan da anlaşılacağı gibi yeni vergiler yolda.” dedi.

Mücadele şart

Yoksullaşmaya karşı, krizin yükünün halkın sırtına yıkılmasını önlemek için mücadelenin şart olduğunu vurgulayan Kaya, “Bir gerçek var ki, bu sorunlara karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Seçim önemli, ancak seçimi bekleyerek iktidarın elini güçlendiremeyiz. İşçi ve emekçiler birlikte mücadele etmelidir. Emek Partisi olarak tüm emek ve demokrasi güçlerini birleşik mücadeleye çağırıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi