İlçede, Ünye El Ele Kültür, Sosyal Araştırma ve Spor Kulübü Derneği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir kafe açıldı. Doğal yiyecek ve içecek ürünlerin sunulduğu kafeye gelenler internet imkanından yararlanıyor, buradaki kitap ve dergileri okuyabiliyor.

Yaklaşık 5 ay önce açılan kafenin geliri ise ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek hazırlanan aşevi ile öğrencilerin kırtasiye ve kıyafetleri için harcanıyor.

Aşevinde günde 670 kişilik sıcak yemek hazırlanıyor

Dernek başkanı Fatih Uygun, derneği 2014 yılında özellikle uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında kurduklarını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede önemli yol katettiklerini belirten Uygun, bu çerçevede gençlere fayda sağladıklarını ve iş bulduklarını anlattı.

Uygun, bünyelerindeki aşevinde günde 670 kişilik sıcak yemek hazırlandığını ifade ederek, daha fazla faydalı olmak ve daha fazla muhtaç kişiye ulaşmak için söz konusu kafeyi açtıklarını aktardı.

Özellikle ailesinin gelir seviyesi düşük çocukların eğitim masrafları için kafeyi kurduklarını dile getiren Uygun, "Kafenin adını Perma Kültür Kafe koyduk. Perma kültür, sürdürülebilir tarım, doğal tarım demek. Buranın önemli bir tarafı da insanlara doğal beslenmeyi vurgulamak. Baktığınız zaman buradaki ürünlerin hepsi evde yapılma ürünlerdir. Asitli bir şey satılmaz. Doğal ürünler satılır. Azdır ama hepsi doğaldır. Kafeden kazanılan kar direk aşevine, oradaki muhtaç insanlara, yetim ve öksüz çocuklara, okurken zorluk çeken öğrencilerin eğitimine katkı olarak harcanıyor." ifadelerini kullandı.

-"Çocuklar buraya gelip ders çalışıyor”

Kafede satışa sundukları tostta yöresel bir ürün olan biber tuzu da kullandıklarını ifade eden Uygun, "Bütün kurabiyeler, hamur işleri ablalarımız, kardeşlerimiz tarafından yapılıyor. Limonata, nar ve portakal suyumuz konsantre olmayan içecekler. Hepsi doğal meyvelerden sıkılarak veriliyor. Bunun yanında gözleme yapıyoruz. Kahvaltıdaki malzemelerimiz doğal, market ürünü yok. Az ürün olsun ama insanlar sağlıklı beslensin istiyoruz. Ayda iki kere yöresel Gürcü kavurması yapıyoruz. Kışın da farklı lezzetler hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Kamil Tamtürk ise açıldığı günden beri kafeye geldiğini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan çalışmanın önemine değinen Tamtürk, "Biz de projeye katkıda bulunduğumuzu düşündüğümüz için sık sık mekana geliyoruz. Yemekler, aperatif sunumlar çok başarılı. Projeyi de elimizden geldiğince destekliyoruz." diye konuştu. AA

Editör: Haber Merkezi