Altınordu Belediyesi, Başkan Aşkın Tören öncülüğünde yeni bir şehircilik anlayışı, şehir kimliği ve dokusuna bağlı kalarak kentin, yeşil ve mavinin başkenti unvanını taçlandıracak çevre dostu uygulamalarıyla şehirde yeşil alanları çoğaltıyor.

Altınordu’da yeşil dönüşümü taçlandıracak proje kent kimliğine değer katacak. Proje kapsamında Alparslan Türkeş caddesi ile Kahraman Sağra caddesi arasında kalan Okullar Caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılıyor. Çalışma ile yaklaşık 9 bin metrekare alanda yeşil alanları, meydanları, havuzları, çeşmeleri, yoğun yeşil alana sahip oturma grupları, engelli şarj istasyonu, şehirde sembol olacak yeni nesil bir saat kulesi, yürüyüş ve engelli rampası bulunan yaya yolu, yatay bahçeleri ve peyzaj alanları ile farklı bir çehre kazandırılıyor.

Altınordu Belediyesi oluşan yeni alanda ağaçlandırma çalışmaları ile de adeta botanik park oluşturacak. 15 farklı tür çınar, ıhlamur, narenciye, manolya, akasya ve benzeri ağaçlarla herkesin yeşile doyacağı vadi adeta botanik bahçesi tadında olacak.

Sosyal kampüsde yok yok

Doğal bir sosyal kampüs niteliğinde olan projede sanat galerisinden fitness salonuna kütüphaneden, kariyer merkezine aile danışma merkezinden, engelli tek durak hizmet noktasına, down cafeden altın kalpler sosyal markete, mesleki eğitim mükemmeliyet merkezinden, daha pek çok sosyal kurumla aradıkları her şeyi bir arada bulabilecekleri ve her kesim için sosyal yaşamın merkezi olacak doğal bir kampüs yükseliyor.

Z kuşağı vadisi projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Altınordu’nun, yeşil dönüşümü, huzuru, konforu adına önemli bir adımı atmış oluyoruz ve Türkiye'nin 'Yeşil Kalkınma' hedefinde öncü ve etkin bir rol üstlendiğimiz için de çok mutluyuz. İnşallah bu projelerimiz Altınordu’muza, burada yaşayan vatandaşlarımıza değer katacaktır. Genç yetişkin, yaşlı çocuk ve dahası her kesime hitap edecek vadimizde inanıyorum Altınordu’lu hemşehrilerimiz huzur içerisinde, mutluluk içerisinde, dinlenirken eğlenecek, öğrenecek, keyifli vakit geçirecekler." diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi