Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince il genelinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, marketlerde, AVM’lerde ürünlerin fahiş fiyattan satılmamasının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Denetimler il genelinde devam edecek

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor. Ayrıca zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediliyor. Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Önceliğimiz faiş fiyat uygulamasının önüne geçmek

Vatandaşların mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla yürütülen fahiş fiyat denetimini İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “İl genelinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, marketlerde, AVM’lerde ürünlerin fahiş fiyattan satılmamasının önüne geçmek için denetimlere devam ediyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığımız ile İl Ticaret Müdürlüğümüzün ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde önceliğimiz fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engellemektir” dedi.

4 bin 600 işyerinde denetim yapıldı

Denetimlerin 19 ilçede aralıksız sürdüğünü ifade eden Çağlar, “Bu kapsamda 1 yıl boyunca toplam 4 bin 600 adet gıda satışı yapan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdik. Bu denetimlerimizde toplamda 2 bin 342 adet ürün denetimi gerçekleştirdik. Bu denetimlerimize 19 ilçemizde devam edeceğiz” diye konuştu.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi