Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkan Vekili Bahar Yılmaz tarafından çelenk koyuldu.

Ordu Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Şehitlik özel defterini imzaladıktan sonra günün önemine binaen konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Bu topraklara canlarını feda eden, al bayrağımıza gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ecdadımızı, kahraman gazilerimizi, Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve hem geçmişte hem yakın tarihteki tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranlar anıyoruz. İnşallah gelecekte daha güçlü bir Türkiye uğruna hep birlikte ilerliyoruz. Rabbim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dirliğimize el uzatanlara, bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.

Ordu Şehitliği’nde düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Gurbet Kayadibi de, “Tarihimizin şeref sayfalarından biri de bundan 107 yıl önce 18 Mart da Çanakkale’de yazılmıştır. Çanakkale’de teknik üstünlük yurt ve ulus sevdası karşısında bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir. Türk ulusunun Atatürk’e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti‘nin önsözüdür. Çanakkale düşmanın zannettiği gibi öylesine bir savaş ve sıradan bir ölüm yeri değildir. Çanakkale Türk’ün bitti sanılan askeri gücünün tükenmediğini koşullar ne kadar ağır olursa olsun iyi yönetildiği takdirde tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip olunduğunu dünyaya kanıtlamıştır” dedi.

Şehitlikte düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua edilmesiyle devam etti. Yapılan duanın ardından Şehitlikte bulunan şehitlerin kabirlerine Vali Tuncay Sonel ve protokol mensupları tarafından karanfil bırakıldı ve dua edildi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107 yıldönümü anma programı, Ordu Şehitliğindeki çelenk koyma töreninin ardından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

Editör: Haber Merkezi