Yılbaşı gecesi benzinden elektriğe, doğalgazdan köprü geçişlerine kadar yapılan çeşitli zamlara tepki gösteren Emek Partisi Ordu Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, “Halkımız yeni yıla girerken 2021 yılının ekonomik zorluklarının geride kalması yönünde dileklerde bulunsa da iktidar, halkı yoksullaştıran zamlarına devam etti. Asgari ücrete yüzde 50 artış yapmakla övünen iktidar, nedense yüzde yüzlerin üzerinde olan zamlarla işçi ve emekçileri yoksullaştırmaya devam etmekten geri durmuyor.” dedi.

Bu zam değil, yoksullaştırmadır

Yılmaz yapılan zamları değerlendirerek, “1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olan zamlar yoksullaşmayı artıracak. Motorine 1.29TL, benzine 0,61TL, LPG’ye 0,78TL zam gelirken; elektriğe kullanıldığı yere ve oranına göre kademeli yüzde 52-130; doğalgaza kullanıldığı yere göre yüzde 15-25-50 zam yapıldı. Ekmeğe, marketlerdeki ürünlere, ulaşıma yapılan zamlar durmak bilmiyor. Halkın geçim derdi büyüyor. Bunu zamla açıklamak yeterli değil. Bu zamlar, sermaye gruplarını kurtarmak,  işçi ve emekçileri yoksullaştırma politikalarının sonucudur. Ayrıca Aralık ayı enflasyonunu düşük göstermek için zammın 01 Ocak’tan geçerli olması bir oyundur.” dedi.

Sessiz kalamayız

Zamlara karşı emek ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleye çağıran Yılmaz, “İktidar ekonomik krizin ve yönetememe krizinin yükünü işçi ve emekçilere yüklemeye devam ediyor. Sömürünün azgınlaştığı, yoksullaşmanın artırıldığı günümüzde sessiz kalamayız. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaş artışları konuşulurken yapılan zamlar iktidarın niyetini de göstermiştir. İktidar sermayeye kıyak yapmaya devam ediyor. Bu nedenle zamlara hayır sesimizi yükseltmek, tek adam rejimine “dur” demek için tüm emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Sesimizi sokakta yükseltmeliyiz.” dedi. haber merkezi

Editör: Haber Merkezi