Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Üniversiteler Birliği üyeleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Üniversitede yapılan açıklamada, eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, proje yürütme, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma, idari personel arasında işbirliği gibi üniversiteler arası ortak konular ele alınarak kurulan DAP Bölge Üniversiteler Birliği üyelerinin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ettikleri belirtildi.
Açıklamada, ”Yapılan toplantının ardından Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Hakkari ve üniversitesi hakkında bilgiler verdikten sonra, üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalar, kampüs inşaatı ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler verdi. Bakan Yımzaz’da üniversitemiz tarafından hazırlanan ve hayata geçirilmesiyle Hakkari’ye büyük katkı sağlayacak projeler için destek talep etti. Görüşme sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ile DAP Bölge Üniversiteler Birliği üyeleri Bakan Yılmaz’a kilim takdim etmiştir” denildi.
Kaynak: iha