İnsanlar arasındaki ilişkilerde haklı olan kazanıyor. Bu nedenle insan, her olayda haklı olduğunu savunur. Toplumlar arasındaki ilişkilerde durum değişmiyor. Çıkar ilişkisi, haklı olunduğu zaman işlerlik kazanamıyor.
Uluslar arası hukuka göre, Zeytin Dalı Harekatı "meşru müdafaa hakkı" olarak kabul görüyor.
Başlangıçta PKK-PYD terör grupları ile çıkar ilişkisinde olan siyasal toplumlardan itiraz gelmişti. Bu itiraz kısa sürede sonlandı. Türk Diplomatları "haklı olduklarını" uluslar arası topluma izah edebildi ve kabul gördü.
Afrine müdahaleye en çok bozulan ABD oldu. "Teröristlerime dokunmayın" diyerek Ankara'yı dahi aradı. Ancak, Amerika'da bu konu ile ilgili olarak Senato "soruşturma" başlattı.
Amerikalı Senatör, halka açık bir ortamda görevli generali sorguluyor.
Senatör "PKK terörist bir organizasyon mu" diye soruyor. General "evet efendim, sadece Türkiye değil ABD de PKK'yı terörist organizasyon olarak kabul ediyor" diye cevaplıyor.
Senatör "PYD ile PKK arasında organik bağ var mı" diye ikinci soruyu yöneltiyor. General "evet var efendim" diyor.
Senetör sinirleniyor. "Nasıl olur da müttefikimiz Türkiye'nin güvenliği aleyhine terörist faaliyette bulunan PYD'ye silah veriyorsunuz" diye sorguluyor. General, Pentagonu kastederek "ben emirleri uyguluyorum" diye cevaplıyor.
Amerikan halkı şaşkın. ABD'nin sesi kesildi. Türkiye'nin haklı müdahalesi takdirle karşılanıyor.