İlimizde halen önemli altyapı  sorunları mevcuttur; bu sorunlar çözülmeden Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Fatsa, Çamaş, Mesudiye ulaşımı büyük tonajlı araçlarla yapılabilmesi mümkün değildir. Ancak otomobil ve minibüslerle bu ulaşım yapılabilmektedir. Çünkü özellikle anayoldan; Mahmudiye (Mesudiye ) girişinden itibaren yaklaşık 3 km rampa çıkışlı ve devamlı virajdır; karayolu standardlarına uymamaktadır.

       Ordu, Çavuşoğlu Boğazı, Topçam,  Mesudiye yolu yapılı; önemli bir sorunu yoktur; ve Melet Vadisi’nden geçiyor.(Düşük rakımdan gidiyor) ancak Coğrafya yönünden bu bölge,  diğer yola çok uzak ve dağlık olduğundan bağlantı ancak yolun bu kesitinden mümkündür. Ulubey, Gürgentepe,  Gölköy, Fatsa, Çamaş Gürgentepe bağlantısının;  Mahmudiye’de Ordu, Topçam Mesudiye yoluna bağlanıyor. Eğer Harçbeli geçidi (1490 ) metre;  gidiş geliş tek tüp tünelle bağlanırsa; buradaki Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolunda kış şartları dahil bir sorun kalmıyacak;  Mahmudiye tarafından yaklaşık 1100 metre kodundan başlıyan tünel Gölköy İlçesi yönüne 1200 metreden gün ışığına çıkacak; Gürgentepe, Gölköy yolunda;  tünel girişi bağlantısı yapıldığında bu yönden de hem Mesudiye, Koyulhisar, Sivas bağlantısı iyi şekilde sağlanacak;  özellikle kış   aylarında; bu yolda olan sisten etkileşim sona erecek;  ve ulaşım bu yönden de her mevsim en iyi şekilde devam edecektir.

      Sanıyorum yapılması gereken tünel 2,5 – 3,5 km civarında olacaktır. Eğer yapılırsa sorun köklü bir şekilde çözüme kavuşacaktır.