▪️Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemek, delilik belirtisidir.

Rita Mae Brown▪️

“Bu söz  Rita Mae Brown'ın 1983 tarihli "Sudden Death" kitabındaki hayali bir karakter olan Jane Fulton tarafından söylenmektedir. Söz, yaygın olarak iddia edilenin aksine, Albert Einstein'a ait değildir. (Michael Becker)”

Ne kadar doğru bir tespit. Yukarıdaki tümceyi anımsayınca;AKLIMA HERZAMAN “YETMEZ AMA EVETÇİLER VE EKMELEDDİN İHSANOĞLU’ NUN ADAYLIĞI” GELİR. GİDİP TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEMİZ AKLIMA GELİR. KAHROLURUM. Bir Tıp Doktoru olarak keşke ülkemiz gelişmiş, çağdaş, laik bir ülke olsa da, bizlerde sadece kendi alanımızla ilgili yazı yazsak diye düşünürüm!…

Saygıdeğer Ana Muhalefet  Partisi Başkanımız,çoğumuzun kişiliği ile takdirini kazanan sayın liderimiz, sağa kayarak sağdan oy almak istemektedir. Böylece partiye yeni bir düzen ve yön vermek istediğini deklare etmiş, partililerden destek istemiş, bana engel olmayın demiştir. Son Başörtü meselesini gündeme taşıyıp,giderek “Altılı Masadaki 5 Partiye” benzemeye çalıştığını da acı bir şekilde gözlemekteyiz. Aklıma gelmişken söyleyeyim;  Bu “Başörtü Konusunda”  altılı masanın  önemli unsuru konumundaki diğer sayın parti başkanımız ise“Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Türkiye’nin çok acil çözüm bekleyen sorunları var” demiş, ve takdir toplamıştır.

Ana muhalefetimiz bu yolla oylarını  arttırıp, İktidar karşısında başarılı olacağını düşünmektedir. Sizleri bilmem ama bir hekim olarak ben bunun olacağını sanmıyorum. Umarım yanılırım. Sağa kayarak başarılı olunabileceği düşünülüyorsa(çoğumuz sabırla izliyor ve seyrediyoruz), bana göre  ve bir sağlıkcı gözlüğü ile teşhis doğru değildir. Yoğun bakımda can çekişen insanlarımızı kaybedebiliriz. Avrupa sosyal demokrat partilerinde bu anlayış uzunca bir süre uygulandı ve başarısız olunduğu gözlendi. Bu  partilerin çoğu sınıfta kaldı.

Siyasi hayatımızda bu görevi gören partiler zaten yeterince var. Önemli olan EMEKTEN YANA, EVRENSEL VE ULUSAL değerleri birleştirecek bir Sosyal demokrat parti olabilmektir. Buda daha önce defalarca belirttiğimiz  gibi gerçek solun güçlenmesinden etkilenecek ve gelişebilecek bir süreçtir.

Ana muhalefet partimizin 1960'lı yıllarda utanıp, çekinerek, mahcubiyet içinde girdiği ortanın solu çizgisini, günümüze uyarlamalı ve evrensel sol değerleri mutlaka benimsemelidir diyor ve bunda ısrar ediyoruz. SOSYALİST SOL İLE DİĞER SOLDA YER ALAN PARTİLERİ DOĞAL İTTİFAK GÖREN  bir anlayışta olmak, Demokrasi ve İnsan Hakları ortak paydasında diğer sağ partilerle işbirliği içinde olmak gerekir.

Pandemi koşullarında yaşadığımız bu günlerde; Çok üzülerek belirtmek isterim ki yoksul giderek daha da yoksullaşarak, işsizlik giderek artmıştır. İnsanlarımız adeta yaşam savaşı vermektedir. Mıknatıs gücü olması gereken “Sosyalist Sol “da maalesef toparlanamayarak,  çekim gücü olamamıştır. Yurtsever insanların çoğu; Ana Muhalefet Partisi’nin biran önce toparlanıp sol bir programla dizginleri ele almasını beklemektedir. Bunu milyonlar istemektedir. Bunun için nesnel koşullar vardır. Ana Muhalefet Partimiz biran önce seçimleri kazanıp iktidar olmalıdır. Beklenti budur. Canım Ana Muhalefer Partisi  bu gidişle başkanlık seçimini bizler can verdiğimizde mi kazanacak demeden kendimi alamıyorum. Yukarıda sözlerini aldığım güzelim Diyarbakır Türküsü yarım kalmadan,yazımızı Celal Güzelses Ustamızın bu ezgisi ile bitirelim!..

Alma Al Olanda Gel (Anam)

Ayva Nar Olanda Gel

Hasta Düştüm Gelmedin (Anam)

Bari Can Verende Gel

Sevgilerimle…