Canpolat İnşaat'ın gözde projesi Altınvadi’nin temeli görkemli bir törenle İskenderun’da atıldı.
Temel atma törenine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasaray, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Emniyet Müdürü Cengiz Başer, bürokratlar, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasaray, Canpolat İnşaat’ın hayata geçirdiği Altınvadi Residence’ın, İskenderun’un her geçen gün büyümesine katkı sunmasının yanı sıra depreme dayanıklı olması yönünden de yaşanabilir ortamlar sunduğunu söyledi. Ev sahibi olmanın herkesin hayali olduğunu kaydeden Karasaray, İskenderun’un inşaat sektörüyle ülke gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Bu yaşam merkezlerinde bol yeşil alan olması da ayrıca sevindiricidir” diye konuştu.
CANPOLAT: “DUAYENLERLE ÇALIŞTIK”
Canpolat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Canpolat da İskenderun’un deprem konusunda riskli bölgeler arasında yer aldığını belirterek, bu nedenle projeyi hazırladıklarında son derece hassas davrandıklarını söyledi. Projedeki çözüm ortaklarının tamamının kendi alanlarında birer duayen olduklarını belirten Canpolat, “Proje arazisinin jeolojik ve depremsellik değerlendirmesi, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Çetin tarafından yapılmıştır” dedi. Canpolat ayrıca inşaat yapımında iş ve işçi güvenliğini de ön planda tuttuklarını kaydetti.
990 TL’den başlayan aylık taksitler ve 60 aya kadar 0 faizli satışlarıyla her bütçeye uygun seçenekler sunan Altınvadi Residence bu yönüyle yatarımın cazibesini de artırıyor. Proje arazisinin geoteknik etüt ve temel sisteminin değerlendirmesi Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Laman tarafından yapıldı.
TAŞIYICI SİSTEM STATİK VE BETONARME HESAPLARI
Projenin taşıyıcı sistem statik betonarme hesapları, 2007 yılında yürürlüğe giren deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik çerçevesinde, 1. Derece deprem bölgesi koşullarına uygun olarak Çukurova Üniversitesi Mühendislik mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Tanrıkulu tarafından yapıldı.
Canpolat İnşaat Sahibi Ümmet Canpolat Altınvadi Residence ile ilgili verdiği bilgilerde, “Altınvadi Residence; bu güzel kente değer katacak, yeni simgesi olacak, nitelikli ve kaliteli bir yaşam projesidir. Önünde Akdeniz’in eşsiz mavisi, ardında bütün güzelliğiyle doğanın yeşili… Ve hayatın tam ortasında yükselen bir değer olarak konforlu bir yaşam isteyenlerin öncelikli tercihi olacak” diye konuştu.
5 YILDIZLI KONFOR
"Şehrin hemen yanı başında ve yaşamın merkezinde, geniş sosyal donatıları, insan yaşamını güzelleştiren ve kolaylaştıran tüm olanaklarıyla sizlere 5 yıldızlı otel konforu sunuyoruz" diyen Canpolat, şunları kaydetti:
“Daha önceki projelerimizde olduğu gibi Altınvadi Residence’ı da her ayrıntısında daha kaliteli bir yaşam için tasarladık. İskenderunluların yanı sıra gayrı menkulün iyi bir yatırım aracı olduğuna inananlar projemize sahip çıktı. Daha temelini atmadan gösterilen ilgi bizi mutlu etti. Bunun için tüm alıcılarımıza teşekkür ederim.”
Kaynak: iha