Hataylı tanınmış işadamı Necmi Asfuroğlu ve oğlu Asaf Asfuroğlu tarafından 2010 yılında yapımına başlanan ve içerisinde dünyanın tek parça en uzun mozaik parçasını da barındıran Antakya Hilton Müze Otel’deki son gelişmeler otel inşaatında Hatay’daki din temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıyla gazetecilerle paylaşıldı.
Müze otel içerisinde dünyanın tek parça en uzun mozaiğinin yanısıra milattan önce ve sonraki dönemlere ait çok sayıda mozaik eserler ve çeşitli Roma şehri kalıntıları da sergilenecek. İki bölümden oluşacak müze, yapımı tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek. Otel kısmını yaptıran ve bu uğurda yaklaşık 120 milyon dolar harcayan Necmi Asfuroğlu, bu otel sayesinde Hatay’ın turizm potansiyelinin hiç olmadığı kadar artacağını söyledi.
Müzede kullanılan çelik yapının Türkiye’de bir eserde kullanılan en büyük çelik kontstrüksiyon olduğunu söyleyen Asfuroğlu, tamamen çelik yapı üzerine inşa edilen otelde odaların konteynırlardan oluşacağını ve otelin 5 katlı olacağını belirtti.
Asfuroğlu, otel tasarımının İspanya’da düzenlenen bir yarışmada birinci olduğunu, şu anda çelik yapının inşaatının yüzde 75’inin de tamamlandığını sözlerine ekledi.
Tabanında birbirinden önemli ve değerli mozaik eserleri barındıran müze otelde, özellikle Roma dönemine ait olan çok renkli ve deforme olmamış mozaikler ziyaretçilerin daha önce hiç karşılaşmadıkları eserler olacak. Ayrıca 850 metrelik tek parça mozaik taban da, otelde kalan müşterilerin odalarından çıktıkları anda görebilecekleri şekilde dizayn ediliyor. 2015 yılı haziran ayında tamamlanması beklenen müze otelde, resmi açılış ise planlamalara göre 2015 yılı Eylül’ünde yapılacak.
Kaynak: iha