Türkiye genelinde bu yıl; kış ayları ocak ayının son haftasına kadar çok ılıman geçti. Bu yüzden İstanbul gibi bazı büyük şehirlerimizde; barajların bazılarında su bitme noktasına geldi. O kadar ki bilinen önemli kayak yapılan dağlarda bile bu yıl kar yağmadı gibi. Bazı meteorolojistlerin söylediği; deniz suyunun mevsim normallerinin 2 veya 3 derece üzerinde olduğunu; yapılan ölçümler sonucu ortaya çıktığını söylüyorlar. Yağışların olmaması haliyle yağmurunda beklenenin çok altında olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.  Hatta Türkiye genelinde bazı tarım bölgelerinde yağışların olmayışı; veya çok az oluşu nedeniyle; kuraklığın yüksek seviyede seyrettiği; bu yüzden tohumların çimlenemediği gerçeğini açıkladılar.

      Ocak ayının son haftasından itibaren beklenen yağmur  ve kar yağışları başladı; kayak merkezleri olması gereken karı aldılar; bu anlamda bir problem kalmadı.

      İlimiz Ordu ve Bölgemiz Karadeniz’de de özellikle sahil kesitlere henüz kar düşmedi; ancak yüksek rakımlı iç bölgelerde beklenen kar yağışı geldi;  Çambaşı Kayak Merkezi gibi kayak kayak alanları da;   Kayak yapılır seviyede kar yağışı oldu ve devam ediyor.  Meteorolojik göstergeler önümüzdeki hafta içinde; sahil bölgelere de karın yağacağını gösteriyor.  Hep beraber önümüzdeki günlerde göreceğiz. Havanın iyi olduğu kış aylarında trafik yönünden pek problem yoktu. Ancak karlı havaların başlangıcından itibaren yollarda buzlanma, gizli buzlanma olmaktadır.  Böyle havalarda mecburi durum yoksa seyahate çıkmamamız istenen bir olgudur. Bulunduğunuz bölgede de özel araçlarımızla trafiğe olabildiğince çıkmamamız; çalışması gereken toplu taşım araçlarının işini kolaylaştırır. (Asgari seviyede bir trafik oluşur.)

      Karın yağmaması özellikle yeraltı sularının azalmasına yol açar; çünkü kar suyu erirken; yavaş erime yaptığından; toprak suyu emerek  yeraltı kaynaklarına indirir. Dolasıyla yeraltı suları yazın ve son baharda kuraklığın oluştuğu zamanlarda; kaynaklardan ihtiyaç duyulan suyu verir.