Güneş yerinde her şey yolunda.

Her şey yolunda mı?

Ters giden şeyler var mı?

Tabi ki aksilikler ve sinir bozuklukları yaşatan durumlar oluyor hayatımızda. Hiçbir şey dört dörtlük değil ve olamaz da. Lakin bu olamama ihtimali tamamıyla bize ait. Enerjimiz ve düşünce gücümüzden kaynaklanan negatif çekim söz konusu.

Bir yerde ve artık sürekli bir yerlerde karşıma çıkan bir yazıda diyor ki; ne düşünürseniz ve neyi dile getirirseniz onu hayatınıza çeker ve yaşarsınız. Pozitif ise pozitif, negatif ise negatiftir. Denedim ve gördüm ki kötüyü ve eksi duyguları aklıma getirmediğim günlerim daha verimli ve güzel geçiyor. En basit örnek verecek olursam; “bugün hava kapalı, çok kötü” dediğim gün kötü ve aksilik dolu geçiyor.

Bu farkındalığa gelmem uzun sürdü ve hatta tam olarak da hayatıma oturtmuş değilim. Çünkü biz her şeyin negatifini göz önüne alarak yaşıyoruz. Planlarımızı bu negatifliğe göre yapıyoruz. Bu negatiflik ile savaşarak da zamanımızı harcıyoruz. Ne tezat bir yaşam.

Diyeceksiniz ki bu kadar da pollyanacılık fazla. Her zaman pozitif olunmaz. İlla ki sinirlenilir ve gerilim yaşanır. Hep iyi, hep güzel olunmaz. Elbette olamazsın ama öfkeni ne kadar çok elinde tutarsan o kadar yolunda gider her şey. Atalarımızın bir sözü var: acele işe şeytan karışır diye. Bunu denedim ve gerçekten sonuca inanamadım. Sakince yaptığım iş ile alelacele yaptığım aynı iş aslında aynı sürede bitti. Beni yoran ve yıpratan acele yaptığım işte hem gerildim hem her şey çok daha fazla karıştı.

Aynı işe aynı zamanı harcamış olabilirim ama daha sonraki süre zarfında geri kalan karışıklıkları çözebilmek için ekstra süre harcamak bu da ömrümden kısalan anlara denk geldi.

Kısacası isteyince hiçbir şey zor ve yapmacık değil. İnanma gücü kuvveti içimizde var. Sadece basmakalıp yaşamaya daha çok alışığız. Oysa güneş yerinde bir yere kımıldamıyor ve her şey de yolunda ilerliyor. Gerilmeye ve karmakarışıklaşmaya lüzum yok. Huzur yanı başımızda. Ruhumuzun kapılarını açabilelim yeter ki.

En'am Suresi; 17. Ayette

"Eğer Allah seni bir zarara uğratırsa, onu kendisinden başka giderecek yoktur. Ve eğer sana bir hayır verirse, (bunu da geri alacak yoktur). Şüphesiz O her şeye kadirdir."

Diyor. Tedbiri al takdiri Allah’a bırak demenin dinimizce yolu budur. Çok iste. Daima iste. Allah'ın gönlü bol kulundan bir şey mi esirgeyecek. Tabi sen bir yandan isterken diğer yandan haramı işleme.

Bu haftalık benden bu kadar. Hoşça ve sağlıkla kalın.