Geçenlerde işim gereği Ordu’nun İlçelerine gittim.  Yolların varyant olan bazı bölgelerinde  taş  yapı gibi görünen kısımlarında; bulunduğu varyanttan ayrılarak yola gelecek gibi görünen bazı yerlerden geçtim.  Sanki öyle görünüyor ki her an kopacak büyük bir parça yoldan geçen bir araca çarpabilecek veya üzerine düşebilecek durumda; dolasıyla Karayollarının bu durumda olan; her an heyelan olabilecek yerlere karşı; gerekli önlemi alması gerekiyor. Aksi halde doğacak bir tehlike, bazen can kayıplarına neden olabilir.

       Karadeniz Bölgesi’nde yaşıyoruz. Yaşadığımız iklim çok yağışlı bir iklim; hele bu 2021 yılı içinde;  ağustos, eylül ve  ekim beklenenin çok üzerinde yağış oldu. Toprak suya doydu; belki de yeraltı kaynakları  da olabildiğince suya doydu;   bu yüzden özellikle yağışlı havalarda; toprak suyu çekince; olması gereken normalin;  4 katı ağırlaşıyor. Gevşek tabaka yapılarında olanlar; bazen bir anda akarak; yolda hareket   eden araçlara çarpabilir ve  yollarını tıkayabilir;  veya  hiç istemediğimiz; tehlikeli sonuçlar  doğurabilir.

       Zaman zaman yollarda yapılan iyileştirmelerde; bu durumu göz önüne alarak varyant eğimlerini;  varyantın dibinde bulunan su hendeğini olabildiğince; asfalt yapısından  3 -  4 metre gerisinde tesis etmek  daha uygun olur diye düşünüyorum; veya mümkünse  2 – 3 metrelik duvarla; arada varyantta boşluk kalacak şekilde tesis etmenin uygun olacağını düşünüyorum. Yukarıdan kopacak  heyelan toprağı veya  kaya yapısı; varyantla duvar   arasına düşecek şekilde; boşluğa inerse; kimseye zarar vermeden; savuşturulmuş olur. Eğer mümkünse Karayollarının bazı varyantlarda yaptığı gibi çelik tel kafesin içine alması tehlikeyi önliyecektir.