Bazı insanlar dinlenmeye karşı alerjileri varmış gibi hareket ederler. Biraz zaman kaybetmek veya sadece anda olmak onları endişelendirir. Bu yazıda, çoğu kişinin yaşadığı bu genel problemin altında yatan sebeplerden bahsedeceğiz.

Bazı insanların hiç boş vakti yoktur, çünkü bu aslında kendi seçimleridir. Bir şeyle meşgul olmama halinden kaçınırlar ve dünyadan veya uğraştıkları işlerden neredeyse hiç kopmazlar. Bu kişilik tipiyle kendinizi özdeşleştirmeseniz de, bu davranış şekli günümüzün hızlı dünyasında son derece yaygındır. Bazı insanlar hareketsizlikten basit bir şekilde korkar ve yapacak bir şeyleri olmadığında kendilerini rahat hissedemezler. Zamanın sakin ve uyum içinde geçmesine izin veremezler çünkü bunu nasıl yapacaklarını pek de bilemezler. Hiç boş vakti olmayan insanlar aslında göründükleri kadar vakitsiz değildir.

Bazıları bunun bir kişilik meselesi olduğunu söyler. Bir yere kadar bu doğrudur. Bazı insanlar diğerlerine göre daha aktiftir ve takvimlerini dolu tutmaktan hoşlanırlar. Sürekli yeni fikirlerle, yaratım süreçleriyle ve planlarla karşınıza çıkarlar. Ancak bu durum bir noktada problemli bir hale dönüşebilir.

Bazı kişiler basit bir şekilde aktivitesizliğe katlanamazlar çünkü kendileriyle kaldıklarında iyi hissetmezler. İç dünyanızla bağlantı kurmak her zaman rahatlatıcı ve keyif verici bir deneyim değildir. Dolu bir takvimle yaşamak, kişinin kendisiyle vakit geçirmekten kaçınmasını sağlar. Yani sürekli meşgul ve dolu olmak aslında başka şeylerden kaçmanın bir yolu olabilir. Ancak bu uzun vadede çok da faydalı bir yöntem değildir.