Bu yazılarımızın başlıkları biraz ağır oluyor farkındayım ama emin olunuz ki içinden geçirilmekte olduğumuz sürece göre hafif bile kalıyor. Çünkü geçen yazımızda yazmıştık Başbakanımızın tüm konuşmalarının özeti bizce şudur.

Bu hükümet iflas etmiştir. Vatandaşlarının can ve mal güvenliğini dahi koruyamayacak bir durumdadır.”

İşte getirildiğimiz yer burasıdır. Bütün toplumsal uygulamalardaki bilinen bütün ölçülere göre meseleyi irdelediğimiz zaman 11 senede her şey geri gitmiştir. Toplumlar zaman içinde eğitimlerini arttırırlar. Üretim tekniklerini ilerletirler ve sonuçta toplumsal değerlendirme ölçülerine göre bir gelişme ilerleme ve refah sağlanır.

Birinci yazımızdan alıntılarla yazımıza devam edelim: 11 yılda yapılan bütçelerle Milletimizin cebinden tam 345 Milyar TL gasp edilmiştir. Bu istatistik rakamlarının anlamı şudur. 11 yılda Türk milletinin çocuklarının önünden ve sofrasından 340 milyarlık etleri sütleri yumurtaları yiyecek ve içecekleri alınıp Haçlılara verilmiştir. 2002 den bu yana AKP iktidarının özeti işte budur.

2002 den bu yana asgari ücretler dâhil bütün ücretlerin alım güçleri %55 düşmüştür. Doların Avronun değerleri %85 artmıştır. Altının değeri %650 artmıştır. Adalet diye bir şey kalmamıştır. Bütün bunlar artık saklanamaz düzeyde olduğu için en önemli devlet yöneticilerince de itiraf edilmiştir. Bu durumda 3 şık vardır

·        Birincisi Hükümet ve TBMM toptan istifa etme yıldırım seçime gidilmelidir.
·        İkincisi TBMM olağanüstü gündemle toplanmalı hükümeti düşürmeli ve yeni bir MİLLİ HÜKÜMET kurmalıdır.
·        Üçüncüsü Türkiye Cumhuriyeti uçuruma doğru sürüklenmeli Türk Milleti seyircilik yapmalıdır.

Üçüncü şıkkı kabul etmek Gaflet ve dalaletini gösterecek bir Türk Milletinin ferdi dahi yoktur. O halde Türk Milleti birinci ve ikinci şıkların birisini hayata geçirmelidir. Hiçbir semavi dininde bulunmayan Yüce ilkelere ve Dünyada hiçbir millete nasip olmayan Büyük Atatürk’e sahibiz. Ve diyoruz ki:

Bilim Çin’de bile olsa gidin alın

Beşikten mezara kadar bilim okuyun.

Hayatta en hakiki mürşit bilimdir.

Ya istiklal ya olum.

Ne Mutlu Türküm diyene

Yola çıkınız yolunuz açıktır başarılar dilenir.

Biz bu yazıyı 20 Martta yazmışız Çok taze duruyor. Soma’da 274 şehitle bir insanlık faciası yaşadık. Bu ve benzeri faciaların Türk Milletini 14 Mayıs 1950 de iktidara gelen dâhili ve hacri bedhahların bizi Atatürk’ümüzden bilimden dinimizin yüce ilkelerinden uzaklaştırmak ve Anadolu’yu yeniden haçlı yurdu yapmak isteyenlerin eseri olduğunu yazmaya gerek var mıdır?

İşte Soma faciası: Bu facia. Özelleştirme+Açık bütçe+ Laik eğitimden uzaklaşma+Atatürk ilkelerinin tümünün inkârı. Atatürk’e sarhoş ve dinsiz diyen ahlaksızlıklar ve gafletlerin toplamıdır. 274 şehidimizin ve yetimlerinin hesabını AKP iktidarı verecektir. Sorumluluk ondadır. Soma olayları Hükümetin devletin ve TBMM tam manasıyla iflas ettiğinin gerçeklenmesidir. Tam iflasın somutlaşmasıdır.2002 de AKP iktidarı çok güzel olanaklarla iktidarı devralmıştır. Hiç bir icraat yapmasaydı inanın bugünden çok  daha iyi durumda olacaktık. Çünkü 2002 de asgari ücretle 10 çeyrek altın alınıyordu. Hazinemizin gücü 4.200.000.000 ( Dört milyar 200 milyon) çeyrek altın gücünde idi. Bu gün asgari ücretle 6 adet çeyrek altın alınabiliyor ve hazinemiz 2.400.000.000 (İki milyar dört yüz milyon) çeyrek altın alabilecek duruma gerilemiştir. Bütün maaş ve ücretlerde reel gerileme %45 çıvarındadır. Soma’da yaşanan facia özelleştirme adı altında milli varlığımızın peşkeş çekilmesinin doğal bir sonucudur. Görüyorsunuz ki; eğitimdeki 4+4+4 ucubesinden bahsetmeye sıra gelmiyor. İşte bu gaflet gidiş tam bir iflas olarak  Soma’da insanların toplu ölümü ile karşımıza çıkmıştır. İşin ehli bir tek insan dahi vitrinde kalmamıştır. Hepsi işkembeden konuşan bir grup var yönetimde. Şimdi bu soruya cevap verecek bir babayiğit kaldı mı? Toma ve biber gazı kullanılarak Soma’da yangın söner mi? Bu iktidar Bütün yangınlara körükle gidiyor. Gezi yangınına da körükle gitmiştir. 2014 bütçe açığı 33 milyardır. Karanlığa doğru yokluğa doğru egemenliğimizin iflasına doğru son sürat götürülüyoruz.

Allah milletimize kolaylıklar ve sabır ihsan etsin.