Huzurlu olduğunuzda, dışarıda kopan fırtınalar daha az ürkütücüdür. Çünkü korkunuzla yüzleşip, suçluluk, kin, güvensizlik duygusundan kurtulursunuz. Kim bu psikolojik dengeye ulaşmak istemez ki? Bunu nasıl yapacağınızı öğrenin.

Kendinizle huzur içinde yaşamak büyük sonuçlar getirir: memnuniyet, içsel uyum, iyi stres yönetimi, beden ve zihinde oluşan refah duygusu. Böyle bir zanaatın, özellikle karmaşık dünyamızın ortasında hiç de kolay olmadığı unutulmamalıdır. Günler gittikçe karmaşıklaşıyor, gürültü daha yüksek seviyede. Belirsizlik, kaygı ve endişelerin ortasında kendimizi kaybettiğimiz sürekli bir kısır döngüdür.

Bir kısır döngünün girdabına kapıldığımızda, gerçeği anlamak ve kendimizle barışmak bize çok zor gibi görünür. Bununla birlikte, bir husus dikkate alınmalıdır: kendimizin en iyisini vermemiz gerektiği zaman hemen şimdidir. Ve böyle bir şey yalnızca kendi içimizde huzur bulduğumuzda gerçekleşir. Suçluluk duygusu ağır basmadığında, öfkemizden veya bugünümüzü içine alan geçmişin o gölgesinden kendimizi kurtardığımızda başarılır.

Aklımızda ve kalbimizde huzur varsa, insanlığımızı yitirmeden ve güvenle ilerlemek için her şey daha net görülür ve zorlukları çözmek daha büyük bir cesaret ister, kendimizi daha güvende hissederiz. Bu nedenle, kendimizle barış içinde yaşamak bir kenara bırakacağımız bir görev değildir. 

Benlik saygısının desteği olmadan dünyayı dolaştığımızda, iç dünyamız boşluklarla dolu ve sürekli savaş halinde olur. Başkalarının bizi tanımasını, bize ilgi göstermelerini ve kendimizi onaylanmış hissedebilmemiz için olumlu pekiştirmeler yapmalarını umarız. Tahmin edebileceğimiz gibi hiçbir şey başkasının dikkatini çekmek kadar yorucu değildir.

Kendinizle barış içinde yaşamak için, başkalarından beklediğiniz şefkat ve kendini tanımayı kendinize sağlayabilmelisiniz. Öz saygınız ve öz sevginiz güçlüyse, hiçbir şeyin eksik olmadığı o iç uyumu elde edersiniz. Bu, etrafını saran kişilerden beklediğiniz desteği, kendinizde bulduğunuz an gerçekleşecektir. Kendinize katlanmanız gereken tek kişi; sizsiniz.