Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada imar planına ilişkin şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz Altınordu ilçesinde yürürlükte bulunan ve 2023 yılında onaylanan imar planlarına ilişkin davada, mahkeme tarafından planların bir kısmı yönünden davanın reddine, bir kısmı yönünden ise iptaline karar verilmiştir. Ancak söz konusu davada hukuki süreç devam etmekte olup karar henüz kesinleşmemiştir.
Yürürlükte olan imarlarda var
Dolayısıyla kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “Altınordu’da hiçbir işlem yapılmayacak”, “şehir durdu” şeklindeki değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemizce yürütülen çalışmalar kapsamında ağırlıklı olarak yapılaşmamış olanlara ilişkin imar planları yürürlükte bulunmaktadır.
Mahkeme kararını değerlendiriyoruz
Mahkeme kararları hukuk devletinin gereğidir ve elbette titizlikle değerlendirilmektedir. Karara ilişkin hukuki süreç belediyemiz tarafından takip edilmekte olup vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve şehrimizin planlı gelişiminin kesintiye uğramaması adına gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.”





