Spor hangi yaşta olursak olalım, insan sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin en iyi olabilmesi için olmassa olmazıdır.  Spor vücudumuzun eğitilmesini sağlar ve her yaşta ona mutlaka ihtiyacımız vardır. Sporu bazen fiziki anlamda iş yaparak; bazen hızlı yürüyerek; bazen de kordon boyunda gezerek yapabildiğimiz;  vücuda verilen fiziki harekettir.

      Profesyonel anlamda spor yapanlar; yaptıkları sporun; toplum tarafından veya bir başka anlamda taraftar tarafından ne denli seviliyor ve seyrediliyorsa; bundan elde edilen kazancın; klüpler tarafından tranfer (Bonservis alım bedeli ödenerek)  edilerek; sporcuya ödeniyor.  Örneğin futbol (ayak topu) gibi; tabii bir futbolcunun yetişmesi o kadar kolay olmuyor.  Yıllarca küçük yaşlardan başlıyarak üstün meziyetleri üzerine toplıyabilen (footbolcular ); profesyonel anlamda fevkalade büyük paralar kazanabiliyorlar. Hele Milli Takımlara girebilecek kadarda iyilerse; footbolu bırakınca antrenör; peşinden teknik direktör olabiliyorlar; ve yine yüksek miktarlarda kazançları olabiliyor.

       Spor insan yaşamında kemiklerin gelişiminin,  adelelerin gelişiminin, mafsal ve eklem noktalarında hareket olgusunun en iyi seviyede olmasına yol açar. Hastalıklardan uzak tutar; bünyenin sporu yaptığı müddetçe zinde kalmasını sağlar. Beyin jimnastiğini  sürekli sağlıyarak; yaşlanma ve diğer nedenlerden ortaya çıkabilecek kenara çekilmeyi en aza indirir.

      Spor; hastalıklara karşı vücudumuzun dirençli olmasını sağlar; hareketsiz bünyelerde yağlanma olabilir; bunları spor en aza indirir. Tabii spor yapıyoruz diye düzensiz  yaşama;  olmaması özellikle gerekiyor.  Yani uyku  saatimiz geldiğinde zamanında uyumamızı ve kafi seviyede uyumamızı; kilo aldırmayacak düzenli beslenme olgusunu devam ettirmemiz; kirli hava etkenlerinden uzak durmamız; yeterli güneş almamız gerekiyor.  Spor içinde yeterli su tüketmemiz; vucuddaki zararlı toksinlerin terleme yoluyla ve idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlıyacaktır.  Yaşımıza ve antreman durumumuza (antremansız iken) uymıyan ağır nitelikli spor olgularındanda uzak olmamız gerekiyor.