Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor.
Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Güzelçiçek yaptığı açıklamada; "0-17 yaş çocukların tedavi göreceği en fazla yoğun bakım yatağına sahip hastane Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesidir" dedi.
Güzelçiçek, yoğun bakım, kritik hastanın yaşamsal destek alma ihtiyacı olduğunda tedavi edildiği alanlar olduğunu söyledi. Kritik hasta tanımının çok önemli olduğunu belirten Güzelçiçek, şöyle konuştu: "Kritik hasta demek; solunum, dolaşım, boşaltım, sindirim sistemi gibi herhangi bir sistemde hastayı tehdit edecek bir gelişme olması durumunda, yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisi gereken hasta demektir. Yoğun bakımlar, diğer bölümlerden farklı olarak yoğun bakımı yapacak daha ileri teknolojiye sahip ekipmanlara sahiptir. Daha çok doktorla, daha çok hemşire ile hastanın takibinin yapıldığı ve yaşamın bir şekilde devam ettirilmeye çalışıldığı alanlardır. Hastanemiz aşırı dikkat ve hassasiyetle yapılandırmış bir kurumdur. Bu sebeple hastayı hayatta tutabileceğimiz tüm yardımcı ekipman ve deneyimli profesyonel ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Hastanemiz 355 yatak kapasitesindedir. Bunun 74 yatağını yoğun bakım, 281 yatağını yataklı servisler oluşturmaktadır."
Şanlıurfa'da yıllık doğum oranının yaklaşık 60 bin civarında olduğunu anlatan Güzelçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "0-2 yaş çocuk nüfusu 120 bin civarındadır. Hastanemiz 0- 17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tetkik, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetini vermektedir. Hastanemiz çocuk uzmanı doktorları ile 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.”
ÇOCUK HASTANESİNDE VERİLEN HİZMETLER
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde verilen hizmetler: “Sağlıklı Çocuk Takibi, Koruyucu Çocuk Sağlığı Hizmetleri, Çocuk Hastalıklarının Erken Teşhis ve Tedavisi, Çocukların Gelişimsel Sürecinin Değerlendirilmesi, Aşı Uygulamaları ve Aşı Programının Takibi, Çocukluk Çağı Taramaları, Beslenme Eğitimi ve Doğru Beslenme Önerileri, Yenidoğan Hastalıkları Takibi ve Tedavisi, Yenidoğan Sarılığı Takibi, Yenidoğan Yoğun Bakım Hizmeti, Diyaliz, Odyometre (işitme takibi), TPN ünitesi, Kan bankası, Kemoterapi birimi, Enfeksiyon kontrol birimi, Tıbbi sosyal hizmetler."
Kaynak: iha