Samsun'da 2012 yılında bir çocuğun, elektrik çarpması sonucu böbreklerinin çalışmadığının anlaşılması üzerine kararan hayatı, aynı yıl bir kadavradan alınan böbrekle yeniden aydınlandı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi, organ bağışlayan, organ bekleyen ve nakil olanları bir araya getirdi. Programda İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, elektrik çarpmamsı sonucu böbrek hastası olduğu ortaya çıkan ve nakil olarak hayata tutunan 7 yaşında olan minik Mertcan Musullu’ya plaket verdi.
Samsun'da Haziran 2012 yılında 7 yaşında olan minik Mertcan Musullu’yu, evlerinde prizde takılı olan gece lambasıyla çalışırken elektrik çarptı. Ailesi tarafından sağlık ocağına götürülen Mertcan, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane'de yapılan tetkiklerde çocuğa böbrek yetmezliği teşhisi konularak OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane'de hemen tedaviye başlanılan Mertcan'ın ileriki dönemlerde durumunun ağırlaşması üzerine kararmaya başlayan hayatı, aynı yıl Kasım ayında Sivas'ta hayatını kaybeden 14 yaşındaki çocuktan alınan böbrek nakliyle yeniden aydınlandı. Şu an 9 yaşında olan ve sağlığı gün geçtikçe düzelen minik Mertcan, hayata sıkı sıkı sarılarak hastalığını tamamen yenmeye çalışıyor.
Mertcan'ın elektrik çarpmasının takdiri ilahi olduğunu söyleyen 46 yaşında ki baba Erkan Musullu, "Oğlumu 19 Haziran 2012 akşamı elektrik çarptı. Sağlık ocağına gittik. Çocuğumu oradan acil olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gönderdiler. Oradaki doktorlar yaptıkları muayene sonucunda böbreklerinde problem olduğunu söylediler ve OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Fakültedeki doktorlarda böbreğinde problem olduğunu söylediler ve hemen tedaviye başladılar. Sonra bize Kasım 2013'te bir gece telefon geldi ve böbrek nakli olacağını söylediler. Kadavradan çıktı için hemen nakil oldu. Şu an sağlık durumu iyi ve gittikçe iyiye gidiyor. İlaç tedavisi sürüyor. Şu anda bir problem yok. Çocuğumuzu elektrik çarpmasaydı durumunu bileceğimiz yoktu. Hastalanıyordu doktora götürüyorduk. Elektrik çarpması vesile oldu. Cenab-ı Allah'ın bir takdiri ilahisi bu. Elektrik çarpmasaydı çocuğumuzun böbrek hastası olduğunu bilmeyecektik. Organ bağışında bulunan aileye de teşekkür ederiz. Bize bir umut verdiler. Ben kendi böbreğimi verecektim. Sevinerek gittik ama olmadı. Böbreğimde problem çıktı. Biz de kadavra listesine girdik. Kadavra listesinden böyle bir sonuç bize çıktı. Çıkınca da nakil olduk" dedi.
Kaynak: iha