Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Doğan başkanlığında gerçekleştirilen operasyonla ilk kez 94 yaşındaki bir hastanın koroner damarına balon-stent uygulaması yapıldı.
Hastanın şimdiye kadar koroner damarına balon-stent yapılan en yaşlı hasta olduğunu belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Doğan, "Daha önceden şikayeti olmayan 94 yaşındaki hastamız, yaklaşık 12 saat önce başlayan kola ve sırta vuran sıkıştırıcı göğüs ağrısı ile hastanemize başvurdu. Hasta, akut kalp krizi (miyokart infarktüsü) tanısıyla koroner yoğun bakıma yatırıldı. Hasta, hastalığı konusunda bilgilendirildi. İleri yaşta olmasına karşın geçirmekte olduğu kriz, kalbin önemli bir kısmını besleyen damarı ilgilendirdiği için hastanın onayı alınarak, müdahale amaçlı koroner anjiyografi yapıldı. Kalbin ön yüz damarı (LAD) tıkalı bulundu. Balon yapılıp başarılı bir şekilde stent yerleştirildi. Hastamız 4. günde ilaç tedavisiyle taburcu edildi. Bu hasta şimdiye kadar koroner damarına balon-stent yaptığımız en yaşlı hastaydı” dedi.
Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan 94 yaşındaki Zeliha Kodaloğlu ise, kendisini çok sağlıklı hissettiğini belirterek, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Abdullah Doğan ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: iha