Artı Bir Sanat Eğitim ve Kültür Derneği, çocukların ve yetişkinlerin eserlerinden oluşan resim ve ebru sergisiyle Bursalıların karşısına çıktı. Sergide, çoğunu okul öncesi çocukların yaptığı ebru ve resimler sanatseverlerden tam not aldı.
Artı Sanat Eğitim ve Kültür Derneği tarafından açılan sergide 60'a yakın resim ve ebru, tarihi İbrahim Paşa Hamamı'nda görücüye çıktı. Sergide, çocuk resim atölyesinde yapılan 16 adet geleneksel-modern sentezli ebru ve yetişkinlerin yaptığı pastel, kara kalem ve yağlı boya resimler bulunuyor.
İnsanların kendilerini sanatla ifade etmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Artı Sanat Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kübra Derya Saatçi, "Gönüllüllük esasıyla çalışmalar yapan bir kurumuz. Bugün burada 8. sergimizi açıyoruz. Katılan arkadaşlarımızın çalışmalarından oluşan ebru ve resimlerinden oluşan bir sergi. Derneğimizin gayesi insanların kendilerini sanatla ifade edebilmelerini sağlamak. 4 yaşında genç bir derneğiz, fakat gün geçtikçe büyüyoruz. Hem görsel sanatlar, hem de işitsel sanatlarda faaliyetlerimiz var. Yaş sınırı diye bir problemimiz yok. Okul öncesi çocuklarla da, yetişkinlerle de dialog halindeyiz" diye konuştu.
Ebru eğitmeni Mine Tülek ise, "Biz dernek bünyesinde yaptığımız çalışmaları dönem dönem sergiliyoruz. Bu sergide 16-17 ebru var. 30-35 yağlı boya tablomuzun yanı sıra pastel, kara kalem ve çocuklarımızın yaptığı resimlerden meydana gelen karma bir sergi oluşturduk" dedi.
Sergi 2 Haziran'a kadar gezilebilecek.
Kaynak: iha