Günümüzün en önemli sorunlarından birisi yüksek işsizliktir; o kadarki üniversite mezunları bile hayli yüksek sayıda işsizdir.  İşsizliğin ana  sebeblerinden  birisi ve en  önemliside; şu an içinde yaşadığımız pandemi sürecidir. Çünkü hem Dünya Ülkeleri; hem  Ülkemizde   yoğun anlamda  izalasyon  tedbirleri  uygulanmakta; bu tedbirlerin sonucu olarak; salgında hem kendimizi; hemde çevremizi korumak zorunda ve durumundayız.  Ülkemizde aşılama çalışmalarında  belirli bir yol alındı.  Ancak izalasyon şartlarının meydana getirdiği; kurallara uymak zorunda ve durumundayız.  Örneğin çalıştığınız  mağazaya,   dükkana, fabrikaya veya tesise gitmek için toplu taşım araçlarını kullanmak durumundayız. Haliyle araçlar belirli doluluk oranını aştığında; daha fazla yolcu alamıyor; veya girdiğimiz mağaza belirli sayıda  müşteri kabul ediyor, gibi çok çeşitli sorunlarla karşı karşıyayız; veya bazı işyerleri hep kapalı, yada ancak paket servis yapabiliyor.  Dairelerde  mesai saatlerini azaltma gibi;  zorluklarımız  var.

      Diğer yandan içinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeni ile durmuş olan bir turizm sektörü var.  Turizm dediğimiz olgu;  bacasız  sanayidir.  Öyle ki yüksek sayıda gelen yabancı turistlere; yurt içinde üretilen tüm tarımsal,  sanayii,  konfeksiyon, hediyelik eşya, hizmet sektörü gibi ürünleri  pazarlayabiliyorsunuz.  Bu sektörün getirdiği olumlu etki; işsizlik sorununu çok yüksek oranda önlüyor.

      Pandemi  sürecinde birde  bekliyen yada çok yavaş giden inşaat yatırım  süreçleri var.  Çünkü rahat hareket edebilme imkanları  ( Pandemi süreci nedeniyle )  yok;  ürettikleri konutları, işyerlerini, dükkanları, tesisleri yeterli pazar  oluşamadığından  duraklama veya  bekleme  sürecindeler.

      Özel sektörün kendi kaynakları ile yatırıma yönelmesi; şu anda  çok önemli   görünmektedir. Çünkü işsizliği  önlemede; hayli faydalı olabilecekleri ortadadır.

       Özellikle Devletimizin ve Belediyelerimizin olabildiğince hem altyapı  yatırımları;  hem  iç piyasaya yönelik  yatırımları; hemde  ihracaata  dönük yatırımlarına  olabildiğince hız vermeleri;  işsizliği azaltacak en önemli etken olacaktır.