İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; İstanbul’da iki yeni metro hattının test sürüşlerinin olumlu sonuçlandığını; bunlardan Dudullu Bostancı hattının 14,3 km olarak  önüç istasyonu olduğunu;  Dudullu’dan 21 – 22 dakikalık yolculukla Bostancıya gelineceğini; ve hattın 1 ocak 2023 günü hizmete gireceğini; bir diğer hat olan Yıldız, Fulya, Mecidiyeköy hattının da 31 aralıkta açılacağını anlattı.

     İstanbul’da bir diğer  metro projesi Hızray Expres Projesi; Halkalı’dan  Sabiha Gökçen Havaalanını birbirine bağlıyacak. Bu hatta metro hızı 160 km olarak planlanıyor. Karayoluyla iki saat süren yolculuk;  55 dakikaya inecek; yapımı dört yıl sürecek.

     İstanbul’da yapımı süren metroların; bir bölümünü  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; bir bölümünü de İstanbul Büyükşehir Belediyesi   gerçekleştiriyor.

    Şüphesiz İstanbul gibi nüfusu 16 milyon olan çok büyük bir metropolde metrolar ana ulaştırma aracı olarak son derece önemlidir. Çok büyük bir yolcu kitlesini;  çok kısa sürede; istenen  noktaya ulaştırıyor.  Eğer metrolar olmasa; büyükşehirlerde; şehir içi taşımacılık; her zaman tıkanır,  ve özellikle yağışlı olan zamanlarda yollar kalabalık araç sayısı ile dolar;  trafiği hep durdurabilir.

       Metrolar genelde yer altından; kendi hat yollarından gittikleri için;  trafik tıkanması gibi bir durum söz konusu olmaz. Metrolar tüm metropoller için; çok yüksek taşıma kapasitesi ile; her büyük metropolde,  trafik sorununun çözümüdür.