Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, gece vardiyasına çıkmaya hazırlanan belediye temizlik işçilerine sürpriz bir ziyarette bulundu. Saat 22.00’de Gürçeşme’deki Temizlik İşleri Şantiyesi’ne giden Başkan Pekdaş, vardiya değişimine hazırlanan 200 işçiyle buluştu. Konak’ta halkın belediyesini kuracaklarını belirten Pekdaş, seçimler öncesi söz verdikleri gibi temiz bir Konak yaratmak için tüm personele önemli görevler düştüğünü dile getirdi.
“Konak’ta büyük bir aile olacağız” diyen Başkan Pekdaş, dayanışma kültürüyle hareket eden, birbirinin derdine ortak olan bir anlayış geliştirerek, belediye içinde iş barışını sağlayacaklarını söyledi. Üretken, halkçı ve emekten yana bir belediye olmak için iş barışına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Pekdaş, “Konak’ta ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Aynı yerde farklı statüde çalışan olduğu sürece o yerde iş barışı olmaz. Bunun değişmesi için elbette yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Meclisteki vekillerimiz bunu sağlamak için çalışırken, biz de bir taraftan farklı çözümler üreteceğiz. Türkiye’ye demokrasi gelsin diyorsak, bu birlikte mücadele ederek olur” dedi.
“FARK YARATACAĞIZ”
Konak’ta çöp toplamada bile fark yaratacaklarını belirten Başkan Pekdaş, ana caddelerin yanı sıra, ara sokakların daha temiz olması için daha çok mücadele edeceklerini, bu noktada tüm personele önemli görevler düştüğünü söyledi. Konak’ın 113 mahallesi bulunduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, “Bir belediyenin asli görevi temizliktir. Biz Konak Belediyesi olarak çöp toplamada bile farkımızı ortaya koymalıyız. Daha temiz bir Konak’ı el birliğiyle oluşturacağız. Sizlerin çektiği sıkıntıları biliyorum ve çalışma şartlarınızın zorluğunun farkındayım. Bunları düzeltmek için elimden geleni yapacağım. Özveri ile çalışacağız ve tertemiz bir Konak yaratacağız” dedi. Soma’daki maden ocağında hayatını kaybeden işçileri de anan Başkan Pekdaş, “Eski dönemlerde maden ocaklarında köleler zorla çalıştırılırdı. Şimdi ekonomik sıkıntılardan ötürü araya torpil koyup, madene girmek için sıraya girer hale gelindi. Oysa insan haklarına uygun olmamız gerekiyor” diye konuştu.
ARAÇLAR İÇİN İNCELEME YAPILACAK
Buluşmada temizlik işçileri de tek tek söz alarak karşılaştıkları zorlukları ve sorunları dile getirdi. İşçilerden gelen talepleri not eden Başkan Pekdaş, mevcut temizlik araçlarının durumunun tespiti için acil olarak bir inceleme başlatılması için talimat verdi. Detaylı bir rapor isteyen Pekdaş, “Bu işte uzman bir firma ya da meslek odasıyla irtibata geçerek en kısa zamanda mevcut tüm araçların durumunu tespit edeceğiz. Gelecek detaylı rapor doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılacak” dedi. Başkan Pekdaş ayrıca yeni dönemde yapılacak hizmet alım sözleşmesine ek olarak araç kiralamalarla ilgili de detaylı bir çalışma yapacaklarını da söyledi. Daha sonra vardiyaya çıkmaya hazırlanan işçilerle sohbet eden Pekdaş, şantiyeyi gezerek bilgi de aldı.
Kaynak: iha