Belediyeyi halkla birlikte yönetme sözü veren ve başkan seçilmesiyle birlikte kısa sürede halk yararına projelere imza atan Başkan Selvitopu çok konuşulacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. İlk kez gerçekleştirilen uygulamaya göre, Yeşilyurt’ta belediyeye ait bir arsaya ne yapılması gerektiğini anketle halk belirleyecek. Karabağlar Belediyesi personeli 3 mahallede 15 gün sürecek anket çalışması başlatarak söz konusu arsaya vatandaşların talebi doğrultusunda kültür ve sanat merkezi, semt merkezi ya da farklı bir tesisin yapılmasına karar verecek. Projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu seçim döneminde verdiği sözleri tek tek gerçekleştirmeye başladı. Daha önce halk günü düzenleyerek vatandaşların takdirini toplayan Başkan Selvitopu, şimdi de Yeşilyurt Ordu Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Karabağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 bin 754 metrekarelik, imar planına göre ticaret, kültür, sanat ve eğitim tesisi olarak belirlenen yerde kentsel tasarım çalışması yaptırmaya başladı.
Karabağlar Belediyesi, Ordu Caddesi üzerinde bulunan 4 bin 754 metrekarelik alanın ne yapılacağını belirlemek için anket çalışması yapmaya başladı. 15 gün boyunca 3 mahalleyi kapsayacak olan ankette belediyenin halkla ilişkiler birimi çalışanları esnaf, vatandaş ve muhtarları dolaşarak sorular soracak. Çıkacak sonuca göre bölgede çalışmalar başlayacak. Söz konusu alanın zemin katında park ve otopark yer alacak. Diğer katlarda yapılması istenen tesisin ne olacağını ise halk belirleyecek.
Vatandaş şaştı kaldı
Karabağlar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı 16 kişik ekip, 15 gün boyunca Esenlik, Vatan, Reis, mahallelerini dolaşacak. Anketin ilk ayağı Yeşilyurt Ordu Caddesi’nde start aldı. Vatandaşları ve esnafı tek tek dolaşan görevliler, ''Semtinizde gördüğünüz en önemli eksiklik nedir? Yapılması planlanan kültür kompleksi kaç katlı olmalıdır? Yapılması planlanan bir park alanında sizce neler olmalıdır?'' gibi sorular sorarak vatandaşların talep ve önerilerini almaya başladı. Böyle bir uygulama ile ilk kez karşılaştıklarını, oldukça şaşırdıklarını ve yapılacak tesiste halkın da söz sahibi olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten mahalle sakinleri kendi fikirlerine değer verdiği için Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.
Kenti birlikte yöneteceğiz
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu projenin açık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının bir parçası olduğunu belirterek Karabağlar halkını çok önemsediklerini, buradan çıkacak sonucu dikkate alacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de desteğinden dolayı teşekkür eden Başkan Selvitopu bundan sonraki projelerde de halkın, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların da söz sahibi olacağını, Karabağlar’ı birlikte yöneteceklerini söyledi.
Kaynak: iha