Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 4’üncü sayısı yayınlandı.
İzmir turizminin genel görünümü hakkında çarpıcı veriler sunan ETİK Exclusive Yönetim Raporları 4’üncü sayısında, İzmir’in dünya kongre pazarındaki yükselişine dikkat çekildi. Uluslar arası toplantı ve konferans verilerini derleyen ICCA’nın 2013 yılı raporuna göre, İzmir dünya kongre pazarında yükselmeye devam ediyor. En çok toplantı ve konferans yapılan ülkeler arasında Türkiye 221 etkinlikle 18’inci sırada yer alırken, İzmir; İstanbul ve Antalya’nın ardından en çok toplantı ve konferans düzenlenen il oldu. İzmir, dünyada en çok toplantı ve konferans düzenlenen sıralamada da 91 basamak yükselerek 116’ncı oldu.
İŞLER: İZMİR KONGRE VE TOPLANTI TURİZMİNDE MARKALAŞMALI
Dünya kongre turizminde İzmir’in yükselişinin oldukça dikkat çekici olduğuna değinen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “İzmir’de yapılan kongre sayısı ve İzmir’in bu alanda dünyadaki yerini gösteren grafiği incelediğimizde İzmir’in hızlı bir yükselişi olduğunu görüyoruz. Beş yıl önce 260’ıncı sıralardayken 2013 yılında 116’ncı sıralarda kendimize yer bulduk. Biz her fırsatta İzmir’in kongre, toplantı ve konferans turizmi için eşsiz bir şehir olduğunu dile getiriyoruz. Şehrin kanaat önderlerine seslenip, İzmir’i bu alanda markalaştırmak istediğimizi ifade ediyoruz. Ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. İzmir’in alternatif bir turizm çeşitliliğiyle öne çıkma hamlesi olarak kongre ve toplantı turizmini daha verimli kullanması, bu alanda gelişme göstermesi gerekmektedir” dedi.
Kaynak: iha