İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) 2013-2014 sezonu yılın başarılıları ödülleri, Cuma günü Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Saat 10.30’da hoş geldiniz ikramıyla başlayacak organizasyonda, Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Futbolda altyapı, tesisleşme ve Avrupa örneklerine bakış” konularındabilgiler aktaracağı panelde konuşacak.
İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, vakıf olarak çok önemli bir etkinliğin daha altına imza attıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz iki yıldır düzenlediğimiz panellerde önce Barcelona ve Almanya modelleriniyurtdışından gelen uzmanlar tarafından detaylarıyla incelemiştik. Bu sezon İZVAK’ın ilk konuğu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim olmuş, yeni hedeflerini anlatmıştı. Cuma günü ise Türkiye’nin araştırmacı, genç ve başarılı teknik adamı Abdullah Avcı bizlerle deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşacak. Ayrıca 2013-2014 sezonunda zirveye çıkan isimleri de ödül töreninde alkışlayacağız. Bu organizasyonda İzmir’de spora emeği geçmiş, yönetici, futbolcu ve teknik adam olarak görev almışherkesi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
2013-2014 SEZONU YILIN BAŞARILILARI ÖDÜLLERİNİ KİMLER ALACAK ?
SEZONUN EN BAŞARILI TAKIMI: Altınordu
SEZONUN EN BAŞARILI TEKNİK ADAMI: Hüseyin Eroğlu (Altınordu)
SEZONUN EN BAŞARILI FUTBOLCUSU: Gökhan Karadeniz (Altınordu)
SEZONUN EN CENTİLMEN TAKIMI: Altay
SEZONUN EN CENTİLMEN FUTBOLCUSU: Ramazan Işık (Göztepe)
SEZONUN EN CENTİLMEN TARAFTARI: Simge Yılmaz (Göztepe)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Karşıyaka ve Lailapas Kulüpleri (Sakız Adası Takımı) (84 yıl sonra devamı oynanan dostluk maçı nedeniyle)
İZVAK ÖZEL BAŞARI ÖDÜLLERİ: 1-)Bucaspor (Profesyonel takım kadrosundan 13 futbolcunun çeşitli yaş kategorilerinde milli takımlara seçilmesi nedeniyle)
2-) Menemen Belediyespor (3. Lig Play-Off grubunda şampiyon olarak 25 yıl sonra 2. Lig'e yükselmesi nedeniyle)
İZVAK KATKI ÖDÜLÜ:Aziz KOCAOĞLU -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (İzmir futboluna bu sezon yaptığı ve yapacağı yardımlar nedeniyle)
JÜRİDE KİMLER VARDI ?
Tuğrul Yemişçi (İZVAK Başkanı), Bahri Okumuş (TSYD İzmir Şb. Başkanı), Ali Ergöçmez (İZVAK İcra Kurulu Üyesi), Murat Ünlü (İzvak Yön. Krl. Üyesi), Suavi Yardımoğlu (EGE TV Spor Md.), Haluk Güney (Yeni Asır Spor Md.), İsmail Özelçinler (Milliyet Gazetesi Spor Yazarı), Mutlu Yılmaz (9 Eylül Gazetesi Spor Müdürü)
Kaynak: iha