Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Abhazya Gazeteciler Federasyonu arasında mesleki ve kültürel işbirliğine yönelik anlaşma imzalandı. İki meslek örgütü arasında imzalanan anlaşmaya göre; taraflar dostluk, güven, karşılıklı saygı ve anlayış ile karşılıklı yarar prensiplerine dayalı işbirliğinin kurulmasını hedefleyecekler.
Taraflar, medya alanında ortaklık ilişkilerinin kurulup gelişmesi için elverişli şartların oluşturulmasına, ortak enformasyon politikasının geliştirilmesine ve birleşik bir enformasyon havuzunun oluşmasına kendi güçleri ölçüsünde katkıda bulunacaklar. Gazetecilerin stajı, basın turları, konferanslar, basın toplantıları, seminerler, yuvarlak masa toplantıları, gazetecilik ve iş topluluklarının uzmanlarının katılımı ile gerçekleşen faaliyetler de dahil olmak üzere ortak yarışmalar tertiplenmesi, fotoğraf sergileri, tematik forumlar ile toplantıların, sempozyumların, atölye çalışmalarının, sunumların ve diğer faaliyetlerin organize edilmesi de bu anlaşma çerçevesinde sağlanacak.
Abhazca ve Türkçe dillerinde hazırlanan anlaşmaya TGF adına Genel Başkan Atilla Sertel ile Abhazya Gazeteciler Birliği Adına Başkan V.N. Kapba imza koydular.
Kaynak: iha