Kahramanmaraş merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşın hizmet alımlarına büyük kolaylık getirecek ‘süper masa” çalışmasını kısa sürede başlatacaklarını bildirdi.
Mahçiçek, Liva Düğün Salonu’nda düzenlediği toplantıda mahalle muhtarları ve mahalle temsilcileriyle bir araya geldi. Muhtarlarla sohbet edip, belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Mahçiçek, 4 Nisan itibariyle tüzel kişiliğe kavuşan Onikişubat Belediyesi’nde teknik altyapı çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi.
Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan ‘süper masa’ projesini anlatan Mahçiçek, “Yakın bir zamanda göreceksiniz ki bu sistem çok iyi çalışacak. Nasıl çalışacak, hem sizler hem vatandaşlarımız belediyemizin süper masalarına gelecekler. Orada evraklarını verecekler, sistemimiz o işlemle ilgili ne tür evraklar istendiğini orada gösterecek. Eğer evraklarda eksik yoksa size ‘şu gün veya şu saatte gelin evrakınızı alın’ diyecekler. Eğer siz o evrakı unutmuşsanız şayet size haber verilecek. İşte böyle bir çalışma. Bu çalışmada emin olun ki Türkiye’de ilklerde. Böyle bir çalışma inşallah Onikişubat belediyemizde başlatıldı. Bu sistem birkaç ay içerisinde çok daha iyi çalışacak hale gelecek” diye konuştu.
İmar çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mahçiçek, kaçak yapılaşmaya asla müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Vatandaşlara ücretsiz konut projesi çizip vereceklerini kaydeden Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Kaçak ev yapmayacağız. Lütfen muhtar arkadaşlarımız bütün insanlarımıza bunu hatırlatsın. Kaçak evler su abonesi, elektrik abonesi alamayacak. Ölçüleri getireceksiniz size bedava proje yapacağız. Yani herhangi bir ücret almadan tapunuzun içinde kaç metrekare ev yapacaksanız o ölçüde getireceksiniz bizim arkadaşlarımız o ölçülere göre ne tür bir ev istiyorsanız ücret almadan projeleri verecek. Bu projelere dayanarak yaptığınız ev, elektrik ve su abonesi alacak. Çünkü artık kaçak değil yasal ev yaptınız. Bu memleket bizim arkadaşlar. Bize ulaşın ve kaçak yapıyı önleyelim. Çünkü bu memleket deprem bölgesi. Kıpırdarsa binlerce insanımız hayatını kaybedebilir. Bunun vebalini kimse ödeyemez. O nedenle sizden istirhamımız bu. Ve inşallah kaçak ev yapmayalım. Bütün bunlara rağmen kaçak ev yaparsak onları yıkacağız. Çünkü oralarda insanlarımızın ölmesini istemiyoruz.”
Büyükşehirle birlikte hangi belediyenin hangi hizmeti vereceğine ilişkin bir de broşür bastırdıklarını dile getiren Mahçiçek, tüm vatandaşlara ulaştırılacak bu çizelgeyle, zaman kaybı yaşamadan doğru adresten doğru hizmeti alacağını kaydetti. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hangi hizmeti nereden alacağımızı bu kitapçıkta topladık. Açacaksınız bakacaksınız. Onikişubat Belediyemizin görev alanına giren işler varsa onu bize getireceksiniz. Büyükşehir Belediyemize ait hizmetler varsa oraya götüreceksiniz. Burada her birimin telefon numarası var. Adeta bir reçete gibi elinizde olacak. Bundan böyle inşallah bu reçeteye bakarak, hangi hizmeti hangi belediyemizden alacağınızı bilmiş olacaksınız. Dolayısıyla arada yanlış yere ya da birimizin görev alanına girmeden doğru adrese işleminizi götüreceksiniz. Bu çalışmayı ev ev dağıtacağız. Vatandaşımız da insanlarımız da bir hizmet için size geldiğinde hangi hizmeti nereden alacaklarını bilecek. Böyle de bir ilk başlatmış olduk.”
Belediye Başkan Yardımcıları Ali Ünsal, Nihan Büyükdereli ve Fatih Yoğurt ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir’in de katıldığı program soru-cevap bölümüyle tamamlandı.
Kaynak: iha