Gençlik ve Spor Bakanlığı çoğu ile şehirlerin belediyeler ya da siyasi büyüklerle el birliği vererek yeni stadyumlar yaparken, koltuk sayılarının artırıldığı yeni stadyumlarda geçmiş ise silinerek tarih oluyor. Nasıl mı ? Gelin birlikte bakalım.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 23 Kasım’da ihalesi çıkacak olan Ordu Stadı projesi tamamlandığında Ordu 19 Eylül Stadyumu’da yıkılıp tarih olacak ve meydan yapılacak. Ordu’dan önce çoğu yerde yapılan yeni stadyumların ardından yıkılan eski stadyumlarla birlikte tarih olan kulüplerin efsaneleşmiş isimlerinin yanı sıra en önemli ortak nokta ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.
*Galatasaray Ali Sami Yen, Beşiktaş İnönü, Trabzonspor’da Hüseyin Avni Aker Stadyumlarını yıkarak artık TT Arena, Vodafone Arena ve Akyazı Arena gibi stadyumlarda maçlarını yapıyor. Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu da yıkılacak ve Gaziantepspor yeni yapılan”Gaziantep Arena’da maçlarını oynayacak.
 
*Konya Atatürk Stadyumu “Yeni Konya Stadyumu”, Kayseri Atatürk Stadyumu ”Kayserispor Kadir Has Stadyumu”, Antalya Atatürk Stadyumu “Antalya Arena”, Bursa Atatürk Stadyumu “Timsah Arena”, Rize Atatürk Stadyumu ”Yeni Rize Şehir Stadyumu”, Afyon Atatürk Stadyumu ”Afyon Yeni Şehir” olurken Sakarya Atatürk Stadyumu “Sakarya Arena Stadyumu”, Giresun Atatürk Stadyumu Çotanak Arena, Antakya Atatürk Stadı yerine de ”Yeni Hatay Stadı’ yapılıyor
*TOKİ tarafından Malatya’da bulunan Malatya İnönü Stadı yerine Malatya Arena, Kocaeli’de İzmit İsmetpaşa Stadyumu yerine Kocaeli Arena, Adana 5 Ocak yerine de Adana Arena yapılacak ve son olarak Ordu 19 Eylül Stadı yerine de Ordu Stadı yapılacak.
Daha sayamadığım ve unuttuğum bir çok illerdeki yeni statlar özellikle şehrin sembol olmuş isimlerinin silinmesinde ön ayak oluyor. Tabiki de en önemli ortak paydayı unutmayalım. Mustafa Kemal ATATÜRK !