Safranbolulu İşadamı Cengiz Ünal, Üsküdar’da bulunan Aziz Mahmut Hüdayi Camiisinin 29 yıl sonra aslına uygun olarak resterosyonunu yaptıklarını söyledi.
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılan Aziz Mahmut Hüdayi Cami ve külliyesinin restorasyonu Safranbolulu İşadamı Cengiz Ünal tarafından gerçekleştirildi.
İşadamı Cengiz Ünal, Ünal Mühendislik olarak 2009 yılından buyana İstanbul’da çeşitli resterasyon faaliyetlerinde bulunduklarını ancak en son yaptıkları Aziz Mahmut Hüdayi Camii ve Külliyenin restorasyonun kendileri açısından çok manevi olduğunu söyledi.
Başta Aziz Mahmut Hüdayi Külliyesi olmak üzere Üskükar’da birçok bölgede resterosyon çalışmaları yaptıklarını da anlatan Ünal, “ Üsküdardaki Külliyesi bizim için ayrı bir önem arz ediyordu. Çünkü burası 1975 yılında yani 29 yıl önce restorasyonu yapılmış. Mahmut Hüdayi Hazretlerinin külliyesinin gerek mimarisi, gerekse çatı, hüngar mahveri, Fatma Sultan Türbesi’nin eloktronik ve mekanik olarak çok kapsamlı bir restorasyondan geçirildi. Firma olarak yaklaşık 1.5 yıl gibi bir sürede bu restorasyonu tamamladık. Manevi bir ruhla bu işi yaptık. Desteklerini esirgemeyen Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul 2. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Külliye destek veren Üsküdar Belediyesi ne çok teşekkkür ediyoruz. Hüdayi Külliyesinde yapılan kalem ve ahşap işleri tamamen elden geçti. Kıymetli eserlerin hepsi elden geçerek adeta külliye yneiden gün yüzene çıkarılmış oldu” dedi.
Kaynak: iha