Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, okullarda isim değişikliği için Valilik onayının ardından Bakanlığa gönderdiklerini söyledi.
Meslek liselerinin Anadolu liselerine dönüştürülmesinden sonra Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinin isimlerinin değiştirilmesi konusu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar açıklama yaptı.
İsimlerin ad değiştirme komisyonu tarafından belirlendiğini Valilik onayından sonra isim değişikliklerinin Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiği belirten Gürpınar, “Bakanlığımız mesleki eğitime bağlı okullarımızda bir değişikliği gitti. Meslek liselerimizi de Anadolu liselerine dönüştürdü ve meslek liselerinin adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Karabük Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek lisesi, Endüstri Meslek Lisesinin adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Biz ileride bir kafa karışıklığı olmasın diye bu okullarımıza Türk büyüklerinden bazılarının adlarını verdik. Kamuoyunu da rahatsız edecek isimleri vermemeye özen gösterdik. Türk büyüklerinin isimlerini de vermekte bir sakınca görmedik. Bu isimlerin veriliş şekli şu şekilde; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir ad verme komisyonu var benim başkanlığımda. Burada isimler belirleniyor ve değerlendiriliyor. Valimizin onayından sonra bakanlığımıza gönderdik. Bakanlığımız eğer kabul ederse bu isimleri ondan sonra kesinleşecek. Kabul etmeyip geri gönderirse, tekrar farklı isimler düşünebiliriz” dedi.
Kaynak: iha