Karabük’te 2012 yılında ihalesi yapılan ve 1.5 yıl gibi bir sürede inşaat tamamlanan ve iki bloktan oluşa modern Karabük Kültür Merkezi bir ay içinde hizmete girecek.
Kültür Merkezinin inşaatını gerçekleştiren Yıldırım Yapı Restorasyon ve İnşaat Yetkilisi Hacı Mehmet Gençer, 2005 yılından beri bölgede hizmet verdiklerini belirterek, 2012 yılının 9 ayında başlayan ve 1.5 yıl gibi süren Karabük Kültür merkezi inşatının yüzde 96 seviyesi dolayında tamamlandığını söyledi.
Gençer, Kültür Merkezi’nin yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olduğunu ve 7 bin 500 metrekare alan üzerinde 3 bin metrekare oturum alanına sahip olduğunu da söyleyerek, “ İnşaatın geçici kabulü için Kültür ve Turizm Bakanlığından heyet geldi. Ön incelemelerini yaptılar. Buradaki Kültür Merkezi A ve B bloktan oluşmakta. B Blokta 450 kişilik, A bilokta ise 140 kişilik salonu var. Kültür Müdürlüğü’de burada hizmet verecek. İçersinde kütüphasinden özürlü girişine kadar her şeyi düşünülmüş ve ona göre dizayn edilmiş bir merkez. Karabük’e hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kısa bir sürede iyi bir tempo içerinde bu binayı tamamladık. İnşallah bir ay içinde de halkın hizmetine açılacak. Buradaki sistemler son sistem. Bina içindeki ses, ışık, yangın ve sahnenin akustik sistemleri son teknoloji ile donatıldı” dedi.
“YERLİ MÜTEAHHİT TERCİHİ ARTI KAZANDIRIYOR”
Karabük’ün kamu yatırımları konusunda dışarıdan gelen müteahhitler noktasında biraz şanssız olduğunu da vurgulayan Hacı Mehmet Gençer, “Yerli müteahhit artıları çok iyi aslında. Dışardan gelen müteatthite oranla alış gücü ve çevreyi iyi tanımamız gibi konular ortada. Karabük biraz şansız bir durumda. İhale kanunu ortada ama yerli müteahhit tercih edildiğinde belki Karabük’te yaşanan sıkıntılar ortada olmaz diye düşünüyorum. Karabük’e böyle bir eseri zamanında kazandırmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Burada sıkıntı yaşanan kamu yatırımları oldu ama iyi bir hesaplama yapmak lazım. Müteahhitlerin en büyük sıkıntısı bu aslında. Standart müteahhit mantığından artık insanların kurtulup iyi hesaplar ve iyi fizibilite yapıp işleri o şekilde teklif vermeleri daha faydalı olur. Bizler bile yüksek kırımla bu ihaleyi almamıza rağmen sonuna getirdik ve şuanda Kültür Bakanlığından gelen heyette teşekkürlerini iletiyorlar” dedi.
Kaynak: iha