Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçe merkezinde bulunan esnafı kaldırımları işgal etmemeleri konusunda uyardı.
Belediye meclis üyeleri ve zabıta ekibi ile birlikte ilçe esnafını tek tek ziyaret eden Samur, cadde ve sokak üzerindeki esnafın, kaldırımları çeşitli şekillerde işgal etmesinden rahatsızlık duyan vatandaşların şikayeti üzerine, dükkanlarının önüne tezgah açan ve yayaların geçişlerini engelleyen esnaflara çevre kirliliğinin önlenmesi ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Samur, bu uygulama sayesinde çevrenin de güzel bir görünüm kazanacağını, vatandaşın da alışverişini kolaylıkla yapabileceğini, bu uygulamaya tüm esnafın yardımcı olması gerektiğini belirtti.
Başkan Samur, "Halkımız tarafından da rahatsızlıkla karşılanan esnaflarımızın gerekli vitrin sergileme standartlarına uymaması ve kaldırımlara aşırı çıkma yapması üzerine, belediyemize şikayetler gelmektedir. Bu konu üzerine biz de derhal harekete geçerek meclis üyelerimiz ve zabıta ekiplerimiz ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek uyarma gereği duyduk" dedi.
Kaynak: iha