Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman’ın trafik sorununu nasıl çözeriz noktasında aralıksız çalıştıklarını söyledi.
Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Polisevi'nde Karaman’da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının asayiş muhabirleri ile bir araya geldi. Toplantıda emniyet müdür yardımcıları ile bazı şubelerin müdürleri de hazır bulundu. Sohbet ortamında geçen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, "Bizim için Karaman’ın en büyük sorunu trafiktir. Asayiş yönünden ise Karaman huzurlu bir ildir. Trafikte yaşanan bu sorunun en büyük sebebi ise Karaman’da 25 bine yakın motosikletin olmasıdır. Motosiklet sayısının yüksek olması elbette trafik için büyük sorundur. Bu soruna bir de motosiklette değişiklik yaparak vatandaşları rahatsız edenler eklenince içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu kişiler günün her saatinde gerek şehir merkezinde, gerekse çevre yollarında birbirleriyle yarış yaparak hem kendi hayatlarını, hem de diğer vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atıyorlar. Bu kişilerle mücadele etmek için emniyet olarak günün büyük bir bölümünde her noktada trafik ve asayiş uygulamaları yapıyoruz. Bu uygulamalarımız bundan sonra da aralıksız olarak devam edecek" dedi.
"YUNUS EKİPLERİ KURACAĞIZ"
Olaylara ekiplerin anında müdahale edebilmeleri için Yunus ekipleri kurma çalışmalarının olduğunu da ifade eden Şahne, "İlk etapta 10 adet Yunus ekibi kurmayı düşünüyoruz. Bu ekipler hareket kabiliyeti sayesinde meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edecek. Hata bu ekiplerden bir de trafik için kurmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Şahne, son olarak asayiş muhabirlerinin olaylarda ve doğru bilgi almada karşılaştıkları sorunların çözülmesi noktasında gerekenin yapılacağını da belirtti. Sohbet toplantısı hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: iha