Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Susuz, Selim ve Sarıkamış İlçe Tarım Müdürlüklerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıların ardından Kars Merkezde de muhtarlarla toplantılara devam edildi.
Kars Valiliği’nin İl Mahalli Müdürlüğü’nce 30 Mart 2014 tarihinde seçilen ve görevlerine yeni başlayan muhtarla eğitim vermek amacıyla Atatürk Kız Meslek Lisesi’nde düzenlendi. Toplantıya Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Şube Müdürleri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, teknik personeller, mahalle ve merkez köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kars çiftçisine tarımsal ve hayvansal konularda en iyi şekilde hizmet etmek için teşkilat olarak bir takım projeler hazırlama çabasında olduklarını belirtti.
Düzgün, “Hizmet konusunda herkese İl Müdürlüğü olarak kapılarının açık olduğunu hatta bununla da kalmadıklarını her ay kurum amirleri ile beraber sorunları yerinde görüp sorunları çözmek için bizler sizin kapılarınıza kadar geleceğiz” dedi.
Birlik ve beraberlik içerisinde muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yapan Düzgün, Kars Tarımını üst seviyelere çıkarmak için makineleşmenin gerekli olduğuna muhtarlarında köylüsünü bu yönde teşviklere davet etti.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Türkiye'nin hayvan varlığı anlamında 5. ili olup da tarımsal varlık anlamında da 70'in üzerinde olan bir iliz. Ama hayvan varlığımızın çok olmasına rağmen bilinçsiz hayvancılık yüzünden istediğimiz verimi alamıyoruz. Tarımdan "Batı'da hayvancılıktan kazanılan ciddi paralar var. Aslında bizim imkanlarımız onların imkânlarının çok üzerinde. Devletin verdiği imkânları ya bilmiyoruz ya kullanmıyoruz. Siz muhtarlarımız sayesinde hayvancılık ile ilgilenen köylülerimiz hayvancılıktaki imkânlardan haberdar olup, modern teknikleri kullanma konusunda bilinçlenecektir. İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde çalışmaya gayret etmelisiniz” diye konuştu.
Öte yandan muhtarlarla yapılan toplantıda sırasıyla DAP ve Makine-Ekipman Destekleriyle ilgili konularda Şube Müdürü Yaşar İnce, Şube Müdürü Reşat Tazegül, Bitkisel Üretim ve Tarımsal Desteklemelerle, yapılması gereken uygulamalar konusunda Ziraat Mühendisi Bülent Aydın, 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu Uygulaması ile ilgili olarakta Ziraat Mühendisi Aysel Kaya sunumlarını yaptı.
Kaynak: iha