İlimiz Ordu’nun Altınordu İlçesi nüfus olarak büyümeye devam ediyor.  Haliyle mahallelerimizden günlük işleri için metropole gelen hayli yoğun bir kesim var. Ayrıca yakın ilçelerimiz ve mahallelerinden  günlük  işleri için gelen giden hayli yoğun bir kitle var. Dolasıyla şehir içinde yoğun bir araç trafiği oluşuyor.  Özellikle yağmurlu günlerde mevcut otoparklarda dolduğundan; aracınızı park etme durumunda iseniz; park yeri bulamıyorsunuz. Bu sebepten araçlar çoğunlukla yol kenarlarında park ettiğinden  zaman zaman hareket halindeki araçların;  geçişlerinde zorluklar olmaktadır.  Oysa şehir içinde trafik kurallarına uygun ( şehir içi limitleri içinde) araçların seri hareket edebilmeleri trafik yoğunluğunu olabildiğince azaltır.

     Çözüm nedir diye soruyorsanız; çok yüksek katlı olmıyan; iki adet katlı otopark olabilir.  Otopark ücretleri   de şimdikilerin yarısı kadar olursa;  araçlar gönüllü gelip otoparka girip;  park edeceğinden şehir içi yollar çok yoğun araç bırakılmasına yol açmaz;  dolasıyla trafik olabildiğince rahat işler.

      Peki bu  iki katlı otopark nerelerde gerekli olabilir.  Bunlarda biri Düz Mahalle  ve  Şarkiye Mahallesi  içinde olabilir. Diğeri ise  Yenimahalle  ve Subaşı Mahallesinin Yeni Mahalleye yakın alt  kesitlerinde olabilir.

     Elbette şehir içi trafikte belirli bir rahatlama sağlarsak; araçlarınıda  park edecek uygun fiyatlı otoparkları koyarsak; sorunsuz şekilde alışverişlerimizi yapabilir. Şehir içi kesitte  yaya olarak zamanımızı daha çok değerlendirebiliriz. Bu durum esnafımızın  daha çok müşteri almasını sağlar. Dolasıyla işyerleri  daha çok  müşteri bulabilirler.