Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gençlerin öncülük ettiği ve toplum yararına olan bütün faaliyetlere katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.
Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü, Milli Türk Talebe Birliği ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerini ayrı ayrı kabul eden Başkan Mustafa Çelik öğrencilere, gençlere yönelik hazırladıkları projeleri anlattı.
Seçim sürecinde açıkladıkları Otomobil Sporları ve Gençlik Merkezi projesinin yapımıyla ilgili olarak son aşamaya geldiklerini vurgulayan Başkan Çelik, “Otomobil Sporları ve Gençlik Merkeziyle ilgili tespit çalışmalarını tamamladık, gelinen noktada yer temini için çalışıyoruz. Bu konuyu uluslararası çalışan proje firmalarıyla birlikte projelendirecek ve akredite olmuş bir kuruluşa da onaylattıracağız. Oluşturulacak bu merkezde; İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin ayrı ayrı pistlerde güvenli sürüş teknikleri eğitimi almalarını sağlayacak, güvenli sürüş teknikleri konusunda eğitimler vererek şehrin çeşitli noktalarında hızdan kaynaklı tehlikelerin önüne geçmiş olacağız. Hazırlanacak pist, gençlerin hız tutkusunu giderecek” dedi.
Gençlerin, ihtiyaçları doğrultusunda farklı projeler üretmek durumunda olduklarının altını çizen Başkan Mustafa Çelik, gençlere yönelik hazırlanan ve kamuoyuyla paylaşılan projeleri bu dönem içerisinde hayata geçireceklerini müjdeleyerek, gençlerin öncülük ettiği ve toplum yararına olan bütün faaliyetlere destek olacaklarını da sözlerine ekledi.
Ahmet Yasir Danacı isimli bir öğrenci gençlere yönelik projelerle Başkan Mustafa Çelik’i genç düşünen bir yönetici olarak gördüklerine dikkat çekerek, "Sadece genç değil, genç düşünecek yöneticilere ihtiyacımız var. Kayseri, metropol bir şehir olmak istiyorsa ufkunu biraz daha genişletmeli ve genç düşünmeli. Artık üniversiteler şehri olduk. Gençlere daha çok yatırım yapılması gerekir. Projelerinizi dinledikten sonra bunların gerçekleşebileceğini gördük. Bu projeler gençler için büyük bir avantaj” şeklinde konuştu.
Başkan Çelik, Milli Türk Talebe Birliği ve Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrencilerden faaliyetleriyle ilgili bilgiler aldı. Anadolu Gençlik Derneği üyeleri de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri Siyer-i Nebi Yarışması'nın 29 Mayıs 2014 Perşembe günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılacak ödül törenine Başkan Mustafa Çelik’i davet etti.
Kaynak: iha